14.5 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Stāsts, kurš pierāda, ka mīlestība ir stiprāka par likteni

 
 

Lai arī liktenim nav iespējams pavēlēt, tas nav iemesls, lai neticētu īstai mīlestībai, tādu mīlestību nespēj skart pat laika zobs!

Stāsts:

Tas bija kārtējais rīts slimnīcā, kad pulksten 8.30 kāds sirms vīrs ap 80 gadu vecuma atnāca izņemt šuves no pirksta. Bija redzams, ka viņš steidzas, un satrauktā balsī teica, ka esot svarīga tikšanās pulksten 9, uz kuru viņam jāpaspēj. Par nožēlu man bija viņam jāatsaka, jo visi dakteri bija aizņemti un tikai pēc stundas atbrīvotos. Tomēr, redzot ar kādu nožēlu un uztraukumu acīs viņš sēdēja un skatījās pulkstenī, mani pārņēma līdzjūtība. Es nolēmu palīdzēt viņam, kaut arī mana maiņa bija beigusies. Apskatot viņa brūci, secināju, ka brūce ir labi sadzijusi un diegus var izņemt.

Darbojoties ap viņa brūci, es nenoturējos un pajautāju: ”Jums noteikt bija pieteikta vizīte pie ārsta, ja jau jūs steidzaties?” Sirmais kungs atbildēja: ”Nē, ne gluži tā. Man jāpaspēj uz slimnīcu pabarot savu slimo sieviņu.” Tad es apjautājos: ”Kas viņai kaiš?” Viņš atbildēja, ka viņai diemžēl konstatēta Alcheimera slimība. Kamēr mēs runājāmies es paspēju izņemt šuves un apstrādāt brūci. Paskatījos uz pulksteni un pajautāju: ”Sieva neuztrauksies, ja jūs mazliet kavēsieties?”
Man par pārsteigumu sarunu biedrs atbildēja: ”Viņa mani neatpazīst jau pēdējos piecus gadus. Viņa pat nezin, kas es viņai esmu”, pakratot galvu viņš piebilda. Pārsteigts es teicu: ”Un jūs tāpat ejat pie viņas katru rītu, pat neskatoties uz to, ka viņa nezin, kas jūs esat?” Viņš pasmaidīja un kā tēvs uzsita man pa plecu: ”Viņa nezin, kas es esmu. Bet es zinu, kas ir viņa.”

Es ar grūtībām noturēju asaras. Bet tiklīdz viņš aizgāja, pār manu ķermeni pārskrēja skudriņas un es aizdomājos: ”Jā, tā ir tieši tā mīlestība, par kuru es esmu sapņojis visu dzīvi…” Pat neskatoties uz viņas slimību, viņa ir pati laimīgākā sieviete pasaulē, jo viņai ir tik rūpīgs un mīlošs vīrs.
Patiesa mīlestība nav fiziska ķermeņa kaisle un romantika. Patiesa mīlestība ir spēja pieņemt visu — visu, kas bija, ir un būs.

Autors: Kāda daktera stāsts

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.