1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Bezkaunīgas materiālistes pret zilzeķēm – jautā lasītājs

 

paraichka

Saņēmām vēstuli no kāda lasītāja, kurš vēlas dzirdēt sieviešu viedokļus par interesantu un aktuālu tēmu – kam jāmaksā – vīrietim vai sievietei? Un kur ir tā robeža, kad sievišķība mijas ar bezkaunību? Lūk, pati vēstule.

Sveika, Lapsa. Patīkami, ka zinu, kā uzrunāt cilvēku, kam rakstu uz diezgan vispārēju epastu. Pēc pasēdēšanas ar draugu, kurā apspriedām kādu tēmu, gribētu dzirdēt arī sieviešu viedokļus par šo.

Sēdējām ar draugu, pie aliņa runājām par dzīvi un kārtējo reizi nonācām līdz viņa draudzenei. Jau kopš iepazīšanās brīža viņa viņam burtiski sēž uz kakla. Visur un vienmēr jāmaksā viņam, viņam viņa jāvizina apkārt un jāizklaidē, viņam viņa jāuztur un jāapmaksā viņas iegribas, piemēram, nagu pieaudzēšana un kaut kādas vēl skaistumkopšanas procedūras. Saprastu, ja viņi būtu precējušies vai vismaz ilglaicīgās attiecībās, bet tak nejau pāris mēnešus kopā! Čoma maks nav bezizmēra, un viņa to zina, viņš ir teicis viņai, ka nevar visu laiku tik traki tērēt naudu. Bet viņai vienalga, ka ir mēneša beigas un naudas gandrīz vairs nav. Viņa it kā dzird, vai tikai izliekas, nezinu, bet nu nekādu izmaiņu uzvedībā nav.

Man liekas, būtu normāli, ja attiecībās arī meitene kādreiz kafiju izmaksātu vai piedāvātu samaksāt par pusdienām, vai, nu, nezinu, kaut piemestu benzīnam braucienam uz to pašu Siguldu rudeni paskatīties.

Lūk, bezkaunīgā naudas tērētāja. Bet es zinu arī vienu meiteni, kura nekad un neparko neļauj kādam izmaksāt viņa kaut ko. Patiesībā, nekad un neko. Viņa ir simpātiska, brīva, mēdz aiziet uz Vecrīgu, tur džeki piedāvājas izmaksāt kokteilīšus, bet viņa vienmēr atsaka, ka pati samaksās. Tas pats ejot pusdienās, viņa vienmēr maksā pati par sevi. Nezinu, kā viņu nosaukt, zilzeķe nebūs pareizi. Bet domu sapratāt. Otra galējība.

Zelta vidusceļš ir sieviete, kas neuzskata, ka vīrietim vienmēr par visu ir jāmaksā, un pati kādreiz piedāvātu par kaut ko samaksāt, kādreiz izmaksātu kafiju, pusdienas, piemestu benzīnam kādam izbraucienam vai uzdāvinātu sev un partnerim biļetes uz kādu pasākumu.

Te gribu jautāt lasītāju sieviešu viedokļus. Ko jūs domājat, kam attiecībās ir jāmaksā? Sievietei, vīrietim vai abiem? Un kur sievišķīgā ļaušana izmaksāt kļūst par bezkaunīgu sēdēšanu uz kakla? Un, pats galvenais, kā izmācīt tādas bezkauņas?

 

Savu atbildi lasītājam raksti komentāros!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.