5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

5 harizmas pazīmes un kā attīstīt harizmu

 

Attīstām harizmu

Pirms varētu aizraut citus ar idejām un emocijām, nepieciešams pašam ar tām aizrauties. Tu nevari aizraut citus cilvēkus ar to, par ko neesi pārliecināts. Tātad, pirms nodot citiem emocijas un iedvest viņos pašapziņu, nepieciešams iemācīties pašam to izjust.

Pārstāj apspiest savas emocijas. Ja tevi kaut kas iepriecina – smejies no sirds, nevis mēģini apspiest smieklus, un ja apbēdina – nesaglabā vienaldzīgu seju, izdzīvo emocijas pilnībā. Protams, ne visas emocijas jāizrāda sarunu partneriem, tas būtu pārāk ekscentriski un nevairos tavu popularitāti. Visi cilvēki vēlas būt drosmīgi un pozitīvi, nešaubīties par sevi un savām spējām. Ja tu tādas emocijas izjūti un atklāti izstaro pozitīvismu un pašapziņu, tas tiks nodots apkārtējiem.

Pareiza ķermeņa valoda. Ķermeņa stāvoklis sarunā, roku kustības, mīmika – tas viss ļoti ietekmē to, kā citi tevi uztver. Pat ja tavu nervozitāti un nedrošību nenofiksēs sarunas biedra prāts, zemapziņa pateiks priekšā, vai jāturpina ar tevi kontakti vai nē. Tātad kontrolē ķermeņi: nedīdies, pat visintensīvākās sarunas laikā nevirpini rokās priekšmetus, mēģini smaidīt biežāk un nelieto slēgtas pozas.

Cieni sarunu biedru un ieklausies viņā. Ja emocionālā stāvokļa nodošana nav tik viegli apgūt, tad iemācīties sociālo jutību ir daudz vieglāk. Viss, kas jādara – pārtrauc sevi uzskatīt par vissvarīgāko cilvēku pasaulē un pievērs uzmanību sarunas biedram.

Klausīties citos – tā ir īsta māksla. Ja tu ieklausies citā un interesējies par viņu, viņš sāk justies īpašs. Nav nepieciešams izskaidrot, cik jauki ir tā justies.

 

veselam

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.