1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

6 īsas pamācības mīlēšanā, kuras man iemācīja mana māte! Noderēs ikvienai sievietei!

 

mamma-meitina

Lielākajai daļai sieviešu, kas lasīs šo, visdrīzāk mammas ir augušas un savas jaunības dienas pavadījušas padomju laikā vai otrās brīvvalsts laika pašā sākumā – laikā, kad par mīlestību runāja maz un par seksu tikpat kā nemaz. 

Iespējams, ka padomju laiku ietekmē, tava mamma tev par mīlestību un attiecībām pastāstīja pavisam maz vai tikpat kā nemaz – tev atlika pašai izdarīt secinājumus no tā, ko redzēji savā ģimenē, lasīji romānos, redzēji filmās vai klausījies balādēs. Tu būdama pieaugusi arī iespējams tagad, kad padomju laiki jau ir vairāk kā 20 gadus aiz muguras, nespēj ar savu māti pārrunāt ģimenes dzīvi – tu vienkārši jūties neērti, jo iepriekš jums nav izveidojusies veiksmīgs dialogs šajā jautājumā!

Ja pati esi pieradusi runāt ar savu māti par attiecībām tikai tik daudz cik atbildot uz jautājumu, kad viņai būs mazbērni un pajautājot kādu recepti vakariņām priekš savas otrās pusītes, tad tas nenozīmē, ka arī tā jāturpinās nākamajās paaudzēs. Runā ar saviem bērniem par veselīgām attiecībām!

1.Tu esi pelnījusi vislabāko. Ja kāds nesaredz tevi kā vērtību, tad parādi šim cilvēkam durvis. Neļauj nevienam iedragāt tavu pašapziņu vai apšaubīt savu vērtību!

2.Tu vari aiziet jebkurā brīdī. Ja tu neesi laimīga kopā ar kādu, tad nedomā par to cik ilgs laiks ir pagājis vai ko teiks apkārtējie, bet vienkārši izgriez šo cilvēku no savas dzīves. Dzīve ir pārāk īsa, lai to pavadītu nelaimīgās attiecībās, tu neesi nevienam piesieta.

3.Vispirms ir jāiemācās mīlēt pašai sevi. Kamēr nebūsi apmierināta pati ar sevi un to, kas tev ir, tu nekad nebūsi laimīga kopā ar kādu citu. Iegūsti izglītību, izveido karjeru, nostabilizējies dzīvē, izstum visu negatīvo no tās, rūpējies par savu ārieni un uzturi labas attiecības ar ģimeni un draugiem – dari visu, kas tev liek justies labi. Tikai tad, kad iemīlēsi sevi un savu dzīvi, tu spēsi atrast sev īsto cilvēku.

4.Neaizmirsti tuviniekus. Mīlestība var nākt un iet, bet ģimeni un īstus draugus neaizstāsi ne ar ko.

5.Nekad nesamierinies. Apzinies savu vērtību un nesamierinies ar kaut ko mazāk kā esi pelnījusi! Nekad neizdomā vīrietim attaisnojumus – kad rozā brilles ir nokritušas un taureņi vēderā norimuši, tad izvērtē vai esi pelnījusi tādu attieksmi kā tu saņem – ja ne, tad dodies tālāk.

6.Nauda nav noteicošā. Par naudu laimi nenopirksi un mīlestību ne tik. Labāk ir vakariņās dalīt maizes šķēli ar to ko mīli nevis mieloties labākajā Parīzes restorānā ar to, ko nemīli.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.