12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

5 lietas, ko sev teikt pēc sāpīgas šķiršanās

 

sieviete-kleita-bw

Vērtīgi atgādinājumi sev, kad nākas iet cauri šķiršanās pārdzīvojumiem.

  1. Laiks nedziedē

Paturi prātā, ka nevis laiks ir tas, kas dziedē, bet gan tas, ko mēs šai laikā darām. Frāze “Laiks dziedē” kalpo kā labs attaisnojums tam, lai visu dienu sēdētu pidžamā, skatītos romantiskās filmas, ēstu saldējumu no lielās kastes un vienmēr sev tuvumā glabātu glāzi sarkanā vīna. Tāpēc netērē laiku no savas dzīves uz cerībām, ka maģiski vienu dienu būsi dziedēta.

  1. Ne vienmēr pietiek tikai ar mīlestību

Mēs dzīvojam laikā, kad mums tiek iegalvots, ka mīlestība var pārvarēt jebkuru šķērsli. Varētu vainot romantiskās komēdijas, kuras vienmēr beidzas tik labi un mīlestība uzvar vienmēr un visu. Diemžēl realitāte nav tik vienkārša. Mēs varam mīlēt savu otro pusīti, bet, ja būtiskas nākotnes vīzijas nesakrīt, attiecībām nebūs ilga nākotne. Piemēram, viens grib bērnus, bet otrs negrib. Atceries, ka mīlestība ir skaista, brīnišķīga un piepildoša, bet reizēm ar to vienkārši nepietiek.

  1. Skumsti, bet ne pārāk ilgi

Ir svarīgi izsāpēt savus zaudējumus. Vai nu runa ir par mīlestību, attiecībām, darbu vai ko citu. Ja esi bēdīga, esi bēdīga. Mums jābūt kontaktā ar savām jūtām un jāsaprot, ko just. Ņem vērā gan, ka pārlieku ilgi sērojot pazaudēsi daudz laika un notikumu sev apkārt, izolēsies un ar katru dienu paliks aizvien grūtāk nostāsties atpakaļ uz kājām. Ieliec enerģiju ceļošanā vai jaunos projektos, izbraucienā, rakstīšanā vai jebkurā citā aktivitātē, kas tev like justies labi un laimīgai.

  1. Nedari visu pati

Mums visiem vajag draugus, kas sapurinās šai skumjajā laikā un atgādinās, ka esam daudz kas vairāk par šīm izjukušajām attiecībām. Mēs esam cilvēki ar mērķiem, ambīcijām, iespējams bērniem u.c. Mēs nevaram visu paveikt paši, tāpēc reizēm ļaujies tuvu cilvēku palīdzībai un atbalstam.

  1. Lai arī kā, tas nebija velti iztērēts laiks

Ir viegli atskatīties uz izjukušām attiecībām un spriest, ka tas ir zemē izmests laiks. Atskaties uz šīm attiecībām no citas šķautnes – kāda biji tās uzsākot un kāda esi šodien. Tu esi dzīvojusi, mīlējusi un, kas pats svarīgākais – mācījusies. Nedomā, ka tev visu jāsāk no jauna. Tu esi cits, labāks un gudrāks cilvēks kā iepriekš un tas ir tavs ieguvums nevis zaudējums.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.