9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kā sieviete neļauj vīrietim nopelnīt vairāk

 

Kura gan sieviete nevēlas, lai viņas vīrs pelnītu vairāk? Un, ja atceramies par to, cik katrai sievietei ir materiālo vēlmju – viss kļūst skaidrs. Viņam pietiks ar vienu istabu, bet sievai vajag trīs. Viņam pietiek ar gultu un televizoru, bet sieva vēlas paklājiņus, aizkariņus, trauku mazgājamo mašīnu. Tieši tāpēc šobrīd tik ļoti populāra ir tēma par to, kā sievietei iedvesmot savu vīrieti uz varoņdarbiem un lielāku peļņu.

Un, lai cik dīvaini tas nešķistu, tieši sievietes, pašas to neapzinoties, ierobežo savu vīriešu peļņas iespējas. Kā tas notiek? Parunāsim par to nedaudz vairāk.

Ar vienu rakstu te būs par maz – ir ļoti daudz aspektu (kurus es redzu un saprotu).
Sāksim ar to momentu, kad sieviete un vīrietis kopā sāk radīt kādu jaunu telpu un iespējas.

Finanšu plūsmas un griesti

Ģimenē ir kopīga finanšu plūsma. Tas nozīmē – kāda summa, kas komfortabla abiem un atnāk pie abiem.

Un visinteresantāk ir vērot, kā tā saglabājas, neskatoties ne uz ko.

Piemēram, kad es aizgāju no sava pēdējā darba, vīrs arī vairs nestrādāja ofisā. Bija kāds bizness, kurš varēja nest peļņu un tikpat labi – arī nenest peļņu. Es pārdzīvoju, vai mēs spēsim saglabāt savus ienākumus un samaksāt dzīvokli. Taču nākamajā mēnesī mēs atkal pelnījām tikpat, cik iepriekš, kaut arī es nestrādāju un manas algas nebija.

Vai arī tad, kad mans vīrs beidza vadīt projektu, mēs domājām, ka tūliņ iestāsies īslaicīga finansu bedre – jo nekas taču nav sagatavots, lai uzturētu esošo ienākumu līmeni. Bet viss sakārtojās pats no sevis. Vairāki jauni klienti “nokrita” kā sniegs no debesīm. Un summa saglabājās iepriekšējā.

Tie ir tādi pozitīvi piemēri. Bet ir arī sava, ne visai saulainā puse.
Plūsma ir arī griesti – tie ir mūsu ierobežojumi no augšas. Jūs varat redzēt arī tādas situācijas – kad “noraujas” darījumi, samazinās prēmijas vai arī kādas citas nepatīkamas lietas, kas notiek ne no šā, ne tā.. Atceros, reiz kāda meitene man rakstīja:

«Šajā mēnesī mans preču apgrozījums palielinājās divas reizes. Mēs ar vīru jau sākām sapņot par to, kā tērēsim to, kas «pa virsu». Kamēr viņš nesaņēma algu, kuru pēkšņi bija “nogriezuši” tieši par tik, cik mēs bijām izrēķinājuši tērēt «pa virsu» ierastajam. Gala rezultātā sanāca tas pats, kas parasti – ne vairāk, ne mazāk».

Un to es arī pati savā dzīvē esmu novērojusi. Kad pusmēneša laikā pie vīra atnāk daudz jaunu klientu un atnes praktiski visu mēneša ienākumu, bet pēc tam pēkšņi viss apstājas – līdz pat mēneša beigām. Lai atkal no jauna atsāktos nākamā mēneša sākumā.

Vai arī, kad tuvojies kadam ciparam un vairāk nekādīgi nesanāk nopelnīt. Kaut danco, kaut dziedi, dari jebko.

Tad, lūk!.

Griesti un plūsma ģimenē ir kopīgi. Tas nozīmē – komfortabli abiem.

Kāpēc dažkārt pēc šķiršanās vīrietis sāk pelnīt daudzas reizes vairāk? Visticamākais, sievietes griesti bija daudz zemāki. Jo komfortabli jābūt abiem – lūk arī “nogrieza”, lai sievai nebūtu grūti.

Kopējā finansiālā karma

Bet dažkārt ir gluži otrādi – vīrietis pēc šķiršanās pārstaj pelnīt vispār. Visticamākais nauda ģimenē bija sievietes – un palika ar sievieti. Tas jau attiecas uz jautājumu par to, kam šī enerģija (nauda taču ir enerģija) pieder.

Mēs esam raduši visu redzēt tieši. Piemēram, ir ģimene, kurā strādā tikai vīrs. Sieva un berni dzīvo mājās. Taču, vai gan tas nozīmē, ka tā ir tikai vīra nauda?

Patiesībā tā ir kopējā plūsma – kurā vienā veselā saplūst visa pieaugušo un bērnu nauda. Bērns, piemēram, atnāk jau ar savu naudu. Vienmēr. Dievs dod bērnu un dod bērnam. Bet, ja precīzāk, dvēsele atnes visu sev līdzi, lai vecāki viņu varētu izaudzināt.

Indijā ļoti nabadzīgas ģimenes lūdz par to, lai Dievs tām atsūtītu bagātu bērnu. Un ļoti bieži, kad tāds bērns atnāk – viņiem strauji paceļas ienākumi. Vai nu laimē loterijā. Vai augļus sāk nest kāda uzsākta lieta. Vai atnāk mantojums. Tā pēkšņi, ne no kurienes.

Mēs ļoti bieži vēlamies, lai vispirms būtu nauda un tikai pēc tam plānojam bērnus. Bet tā ir milzīga kļūda. Jo kamēr bērna nav, mums ir labi un divatā pietiek – vairāk naudas arī nebūs. Ja nu vienīgi ļoti centīgi un smagi strādāt dēļ mājas, vai mašīnas, aizmirst par atpūtu un vienam par otru.

Pēc mūsu precībām, mana vīra ienākumi pieauga 3-4 reizes. Vidēji. Un tas ir tikai pirmo mēnešu laikā. Šobrīd šī summa ir vairākus desmitus reižu lielāka.

Kad piedzima vecākais bērns, sākumā mēs visu pazaudējām. Taču pēc viņa piedzimšanas vīrs uzsāka biznesu. Pārstāja strādāt algotu darbu, jo tā nevarēja ģimeni pabarot, un tas arī prasīja pārāk daudz resursu… Un mēs pārcēlāmies uz Pēterburgu.

Ar bērna piedzimšanu mēs kļuvām mobili – sākām ceļot un nopirkām automašīnu. Mēs tik ilgi bijām vēlējušies automašīnu, bet tas nekādā veidā mums nesanāca. Uzreiz pēc dēla piedzimšanas mēs nopirkām tieši to automašīnu, par kuru bijām sapņojuši. Sarkanu Mazdu. Un arī ar dēla piedzimšanu mūsu dzīvē parādījās garāki atvaļinājumi, lai kopā varētu ceļot pa pasauli. Droši vien arī māja “atnāks” kopā ar trešā bērna piedzimšanu. Ļoti gribas tam ticēt.

Kā palielināt plūsmu?

  1.  Attīstīt savu gribēšanu.
    Kamēr sieviete atsakās gribēt, vīrietim nav ko viņai dot. Metožu ir daudz – līmēt kolāžas, rakstīt vēlmju sarakstus, krāt burciņas ar sapņiem… galvenais, rakstīt visu pēc kārtas, bez kritikas, bez praktiskuma vērtēšanas (nu, un kur es pēc tam ko tādu uzvilkšu?)
  2. Pēc tam sākt attīstīt atļaušanu.
    Nepietiek vien ar to, ka tu vēlies jaunu kleitu. Vēl ir jāatļauj sev to nopirkt. Īpaši tad, kad maz naudas. Un ne tikai jāatļauj, bet arī “nenograuzt” sevi pēc tam. Protams, tam saknes stiepjas bērnībā, kad mums ļoti daudz ko aizliedza, nenovērtēja (kam tev tāda lelle, tu taču jau esi liela meitene!) Saknes saknēm – taču tagad, kad esam pieauguši mēs paši varam sev aizliegt vai atļaut. Te galvenais ir ieradums.
  3. Dažkārt atļaut sev ļoti labas kvalitātes lietas.
    Te es nerunāju par to, kā notrallināt vīra algu un pēc tam cerēt uz augstāko spēku atbalstu. Es runāju par to, ka tad, kad tu izvēlies kādu lietu, skatoties tikai uz cenu, tu neļauj pārpilnībai ienākt tavā dzīvē. Agrāk es pirku basenes tikai tirgū – lai pietiek vienai sezonai, tāpat saplīsīs. Un atceros to, kā vīrs mani centās pierunāt nopirkt kvalitatīvas. Smadzeņu man tajā laikā nepietika – drīzāk – to bija par daudz. Tāpēc pierunāšana bija ilga, taču beigās es piekritu (tad mums tas bija ļoti dārgi – piektā daļa mēneša algas). Taču pēc tam izrādījās, ka tās ne tikai neplīst, bet arī neberž, un neizvalkājas, un tās vispār nejūt uz kājas, lieliski izskatās un priecē acis. Un, galvenais, vīrs bija ļoti laimīgs. Un saprata, kādēļ tad vēl pelnīt vairāk, ja ne tāpēc, lai mani biežāk tā iepriecinātu ar maziem nieciņiem un blakus redzētu starojošu sievu.
  4. Piepildīt savus sapņus!
    Sapņo par spoguļkameru – nopērc! Lai arī sākotnēji “no rokas” un lietotu. Tāds bija mūsu pirmais Canon. Taču tai bija priekšrocība – tā bija trīsreiz lētāka par jaunu tādu pašu. Piepildīts sapnis dod milzīgu enerģiju un iedvesmu. Pirmais lietotais iPhone, lietots, bet izsapņotais auto, izpārdošanā nopirktas skaistas mēbeles – varianti ir vienmēr! Ir jāļauj sev piepildīt sapņus. Un tad naudas kļūs arvien vairāk. Tā nāks atkal un atkal – lai piepildītu jūsu sapņus.
  5. Paši vienkāršākie veidi kā uzlabot plūsmu.
    Tie ir labas kvalitātes īrētie dzīvokļi (kad tu nevari atļauties pelnīt mazāk par to cenu), dažādi elektroniskie piederumi – telefoni, datori, fotoaparāti, ceļojumi uz skaistām zemēm. Protams, svarīgi, lai tas viss būtu bez fanātisma. Latiņa aug lēnām, pakāpeniski – tik ātri, cik ātri esiet gatavi to «sagremot»
  6. Strādāt ar ierobežojošajām pārliecībām.
    Ka nauda – tas ir slikti, par to jākaunas, bailēm no naudas. Dzīve jūs sargās no naudas, ja tā jums liks uztraukties.
  7. Strādāt ar dzimtas scenārijiem.
    Viebiežāk mūsu bailes un neprasme krāt, parādi un citas grūtības nāk no pagātnes. No atmiņām. No dzimtas atmiņas, kurā kādam atņēma īpašumus, izsūtīja, kāds dalīja mantojumu, kāds iegrima lepnībā par savu bagātību.

Autors: Olga Vaļajeva

Tulkoja: Ginta FS

AVOTS

 

1 KOMENTĀRS

  1. Pieaugusi un strādājoša sieviete, kura pati nevar atļauties iegādāties tās sev nepieciešamās “ļoti labas kvalitātes lietas”, nekļūstot par veča parazīti, ir pilnīgi tizla.
    Te nav runa par nomocītām daudzu bērnu mātēm, slimniecēm, invalīdēm u.tml., bet par egoistiskām mimrām, kam domāts šis raksts.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.