10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pavisam atklāti: Mātes atklāj, kāpēc atkārtotā grūtniecībā izlēma par labu abortam

 

Starp cilvēkiem valda uzskats, ka abortu veic tikai jaunas sievietes, kurām nav stabilas attiecības un kuras ir nepilngadīgas. Taču tā ne tuvu nav taisnība. 2015. gadā ASV 59% sieviešu, kas veica abortu, jau bija mātes. Zemāk, sievietes, kas, būdamas mātes, dalās savos stāstos par to, kāpēc viņas izlēma par labu abortam.

„Es paliku stāvoklī, kad mans jaunākais bērns bija trīs mēnešus vecs”

Es sāku lietot hormonālās tabletes aptuveni divus mēnešus pēc tam, kad piedzima mans bērns. Es cītīgi sekoju līdzi ārsta norādījumiem (ievērot tablešu lietošanas laiku, izmantot prezervatīvus, kamēr drošība nav 100%…). Tad, kad manas kārtējās mēnešreizes kavējās par pāris nedēļām, es nodomāju, ka tas ir tāpēc, ka mans organisms vēl atgūstas pēc iepriekšējās grūtniecības. Tad manas krūtis sāka šķist dīvainākas un es vienkārši sapratu. Es uztaisīju grūtniecības testu un nodomāju: „Nopietni?! Mans dēls ir tikai trīs mēnešus vecs…”

Tad es devos uz slimnīcu, uztaisīju asins analīzes un vēlreiz pārliecinājos par to, ka esmu stāvoklī. Māsiņa jautāja: „Tu esi pārliecināta, ka pareizi lietoji tabletes?”. Protams, ka, jā! Ārsts gan nebija tik pārsteigts kā māsiņa. Izrādās, ka neilgu laiku pēc dzemdībām sievietes organisms ir kā „spermas magnēts”! Kad es to visu izstāstīju savam partnerim, viņš piekrita tam, ka mums vienkārši nevar pašlaik būt vēl viens bērns. Mēs kopīgi izlēmām, ka aborts būs labākais risinājums.

Trīs bērnu mamma Lela (30), kurai ir 14 gadīga meita, 7 gadīgs dēls un 8 mēnešus veca meita

 

„Es zināju, ka bērnu mums vairs nebūs”

Manam vīram un man jau bija 13 gadus vecs dēls un 9 gadus veca meita. Un es nejauši paliku stāvoklī! Mēs vienmēr izmantojām prezervatīvus, bet laikam vienā no reizēm kaut kas nogāja greizi. Man bija 40! Kad es sapratu, ka esmu stāvoklī, es un vīrs bijām vienisprātis – mēs vairs negribam bērnus. Mēs gan nebijām iepriekš diskutējuši, ko šādā situācijā darītu, bet labi, ka mums nebija par to gari jādiskutē. Lēmums bija neapstrīdams.

Rana (42), kurai ir dēls (15) un meita (11)

 

„Es biju šķiršanās procesā”

Mums bija trīs bērni (trīs gadus pēc kārtas) un mēs bijām šķiršanās procesā, kad es sapratu, ka mans nogurums un depresīvā oma nav tikai šķiršanās dēļ. Es atkal biju stāvoklī. Tad mana draudzene ieteica doties uz klīniku un taisīt abortu. Līdz tam brīdim es par to vispār nebiju iedomājusies… Es uzaugu ģimenē, kur mēs katru vakaru aizlūdzām par nedzimušajiem bērniņiem, kas atrodas paradīzē… Bet no otras puses, es apzinājos, ka, ja es speršu šo soli, man nebūs jāaudzina četri mazi bērni un jācīnās ar nabadzību. Es gribēju, lai maniem bērniem ir labi…

Klēra (31) Šķīrusies, audzina 7 gadus un 6 gadus vecus dēlus un 5 gadus vecu meitiņu

 

„Mēs plānojām tikai divus bērnus”

Mūsu dēlam bija pieci gadi un meitai 1,5 gadi, kad ar vīru sapratām, ka es atkal esmu stāvoklī. Mēs uzreiz jutām, ka tas viss mums nav vajadzīgs un tas būtu par daudz. Ko darīt mēs gan domājām ilgi. Mēs zinājām, kas notiktu, ja mums būtu vēl viens bērns.

 Mēs mēģinājām vizualizēt divus dzīves scenārijus: vienu, kur viss ir bez mazuļa un otru, kur ir mazulis. Trīs bērni ārsta kabinetā, trīs bērni rotaļu laukumā, trīs bērni piesprādzēti automašīnā… Es varu turēt tikai divas rokas, kad šķērsoju ielu, tāpēc ātri tapa skaidrs, ka trīs ir par daudz.  Es jutu, ka, ja es atkal ietu cauri visam tam procesam, kuram gāju ar jau esošajiem bērniem, es sajuktu prātā. Es sāktu kaitināt savu vīru… Un es negribēju riskēt ar savu laulību, lai tikai pasaulē laistu vēl vienu bērniņu.

Lisa (49) – Joprojām precējusies un diviem bērniem – 22 gadus vecu dēlu un 18 gadus vecu meitu

 

Avots: Elle.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.