2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

8 lietas, kuras tēviem jāiemāca dēliem

 

Lai gan daudziem šķiet, ka bērna audzināšanā lielāko lomu spēlē māte, ir lietas, ko tēvs bērnam iemācīs labāk. Ja zēnu bērnudārzā pieskata audzinātājas, un vēlāk skolā lielākā daļu skolotāju ir sievietes, tad nav nekāds brīnums, ka zēnam pietrūks vīrieša paraugs.

  1. Iemāci dēlam, cik svarīgi ir mācēt gan uzvarēt gan zaudēt. Bērna labākais kompanjons spēlēs un sacensībās ir tēvs. Caur spēlēm dēls iemācās uzvaras garšu un saprot, ka, lai uzvarētu, ir ļoti jācenšas. Tēvam ir jāiemāca dēlam, ka arī zaudējumi ir nenovēršami. Neviens nevar uzvarēt vienmēr. Bet katra neveiksme ir kā bruģakmens ceļā uz uzvaru. Iemāci dēlam, ka par zaudējumu nav ko kaunēties, ja turpini cīnīties. Kā arī iemāci dēlam pieticību uzvaras brīdī.
  2. Mamma dēlam var pastāstīt, kā izturēties pret sievietēm, bet tikai tētis var rādīt piemēru. Ved savu dēlu līdzi, kad pērc puķes viņa mammai. Veikalā pieklājīgi sarunājies ar kasieri, kamēr dēls to redz, lai viņš iemācās nevilcināties runāt ar nepazīstamu sievieti.
  3. Parunā ar dēlu par mīlestību. Iemāci dēlam, ka jūtas ir absolūti vīrišķīgas, it īpaši, ja par tām esi atklāts. Tīnim ļoti patiks, ja padalīsies stāstos par savu pirmo mīlestību.
  4. Iemāci dēlam cīnīties pretī. Viņam ir jāzina, kad neļaut sev kāpt uz galvas un kad neļauties provokācijām un mierīgi aiziet. Laipnība nav vājība.
  5. Dēlam ir jāsaprot, ka pastāv ne tikai mamma, kas pasauli redz vienā veidā, bet ir arī tētis, kuram ir citāds skatupunkts. Ja bērns to ievēros, tad viņš domās, analizēs un attīstīs pats savu viedokli un skatījumu uz pasauli.
  6. Bagātini dēla pieredzi ar jaunām izjūtām. Pat 6 mēnešu vecs bērns sajutīs gan mātes glāstu, gan tēva ucināšanu, cilāšanu un viņš sapratīs atšķirību. Tas ir ļoti svarīgi, bērnam augot.
  7. Iemāci dēlam pāris praktiskas lietas – iekurt uguni, grilu, iesist naglas, salabot auto un tamlīdzīgi. Jebkurā sabiedrībā tavam dēlam ies labāk, ja viņš pratīs kādas no šīm lietām.
  8. Iemāci dēlam kopt sevi. Internetā var izlasīt, kā sasiet kaklasaiti, izgludināt kreklu vai noskūties, bet vislabāk būs, ja dēls šīs lietas iemācīsies no tevis!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts12 randiņa idejas
Nākamais rakstsBeidz sev visu pārmest!