9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 lietas, kuras attiecībās nedrīkst ignorēt

 

Pēc kāda laika attiecības vairs nav tik rožainas kā sākumā. Romantiskā medusmēneša fāze neturpinās mūžīgi. Realitātē ir pienākumi, darbs, bērni, un viss šis dzīves ritms kļūst par normu. Tāpat kā vairumam lietu, arī attiecībām nepieciešama uzmanība un rūpes. Ja tavas attiecības pēdējā laikā šķiet pārāk pliekanas, šeit ir pāris paņēmieni, kā tās uzlabot!

 

Lūk šie 10 ieteikumi:

 

1. Komunikācija ir atslēga!

Komunikācija vienmēr kalpo par pamatu veselīgās attiecībās. Nevar būt ilgstošas attiecības bez spēcīgas komunikācijas. Pēc kāda laika esot attiecībās, pāri attālinās. Pēc garas darba dienas labāk taču ir ieslēgt televizoru vai palasīt kādu grāmatu, bet nē! Šādi nevajadzētu rīkoties katru nedēļas dienu. Atvēli kādu laiku, lai aprunātos ar savu partneri.

2. Atceries teikt “Es mīlu tevi”

Pat, ja attiecībās esat jau kādu ilgāku laiku, ir svarīgi savam partnerim atgādināt, ka mīli viņu. Ar laiku, tas var šķist pašsaprotami, bet atceries, ka ikvienam ir svarīgi un patīkami dzirdēt, ka viņu mīl. Tas liek just arī to, ka novērtē savu partneri, nevis lietas jau uztver tikai par pašsaprotamām.

3. Kopīgi hobiji

Protams, ka jums ir savas intereses un vaļasprieki ārpus attiecībām, bet ir svarīgi pavadīt laiku arī kopā.  Jums vajag kādu kopīgu hobiju. Ja jums nav kopīgu vaļasprieku, tad aizsāciet kādu jaunu hobiju kopā, kā būtu ar deju nodarbībām vai disku golfu?

4. Nebaidies teikt, ka esi kļūdījusies

Katrs no mums reizēm pieļauj kļūdas, tādēļ ir svarīgi tās atzīt un it īpaši, tad, kad šīs kļūdas ir radījušas liekus un muļķīgus strīdus. Labāk ir atvainoties, nevis turpināt strīdu.

5. Iemācies piedot

Ja tavs partneris ir tevi sāpinājis, tad izvērtē, vai ir tā vērts turēt lepnumu un nepiedot otram. Protams, ka problēmas attiecībās var būt dažādas, bet reizēm ir jāpiedod un jāatceras, ka arī tu mēdz kļūdīties. Ja vēlies šīs attiecības, tad iemācies piedot un neturēt ļaunu prātu.

6. Kompromis

Šis vārds izsaka visu! Kompromisam ir vislielākā nozīme attiecībās, piemēram, ja tavs partneris vēlas doties ceļojumā uz Franciju un izpētīt visus muzejus, tad dariet to, bet ar noteikumu, ka citu gadu jūs dosieties uz Spāniju un slaistīsieties pludmalē, jo tā to vēlies tu. Visam jābūt balansā, nedrīkst pieļaut, ka tu vai tavs partneris dara tikai to, ko otrs grib un katrā galamērķī arī partnerim ir jāgūst kāds prieks.

7. Neuztraucies tik daudz par nākotni

Cilvēkiem ir ļoti raksturīgi uztraukties par nākotni, kas ir labi, jo tas rada drošība sajūtu, bet tu nedrīksti vienmēr dzīvot nākotnē, Nākotnē jums būs tas ko vēlies, ja pie tā strādāsiet, bet arī tagad taču ir labi! Nekad nebūs ideāli, tādēļ izbaudi katru mirkli.

8. Atvēli laiku tikai un vienīgi sev

Atrodi laiku sev! Ja tev ir hobijs, tad ideāli, turpini iet uz zālīti, muzicēt vai gleznot. Dari jebko, kas tev sagādā prieku. Derēs arī grāmatas lasīšana. Ja tev un tavam partnerim ir kādi hobiji, tad tie lieliski papildinās jūsu ikdienu. Tu varēsi stāstīt par saviem un viņš dalīsies savos, tādejādi jums būs sajūta, ka viss nav tikai par darbu vai pienākumiem vai laiku divatā. Dzīve ir arī par jums katru atsevišķi, atsevišķi kā personībai.

9. Slinkumam saki stingru “nē”

Slinkums, nolaidība. Ar laiku attiecības kļūst komfortablas, pat pārāk komfortablas. Atceries, ka brīvdienās ir jāizķemmē mati, ka ir regulāri jāmazgājas, jārūpējas par sevi. Tu taču gribi, lai tava otrā pusīte ir kopta, tad neaizmirsti parūpēties arī par sevi!

10. Atbalsti sava partnera sapņus

Tici savam partnerim un palīdzi viņam īstenot jebkuru trako ideju. Ja esat dzīves biedri, tad tavs atbalsts ir viens no svarīgākajiem. Tici, ka viņam izdosies!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.