5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā savas attiecības pasargāt no sociālajiem tīkliem?

 

Sociālie mēdiji ir mainījuši to, kā mēs komunicējam ar cilvēkiem un arī to, kā uztveram privātās attiecības. Tā vien gribas kaut ko publicēt, lai gūtu citu cilvēku novērtējumu „patīk” vai komentāra veidā. Diemžēl, tas, kas bija privāts agrāk, tagad tāds vairs nav. Ko vajadzētu pasargāt no sociālajiem tīklem?

Intīmā dzīve

Noteikti nav daudz tādu cilvēku, kas vēlas zināt, kas notiek tavā gultā. Jā, varbūt tavs partneris pieprot lieliskas lietas, bet labāk paturi to pie sevis. Par bildēm vispār nerunāsim…

Privāta informācija par partneri

Ja tu vēlies publicēt informāciju par sevi, tu to vari darīt. Bet, ja tu publicē kaut ko par savu partneri, tā kļūst par iejaukšanos viņa privātajā dzīvē. Jā, arī tad, ja esat attiecībās. Ir lietas, ar kurām cilvēki negrib dalīties, un tev tas ir jāciena.

Konflikti

Vēl viena lieta, kas jāpatur pie sevis. Šādas informācijas publicēšana ne tikai „aicina” cilvēkus piedalīties strīdā, bet arī apkauno tevi. Nekādā gadījumā nepazemo savu partneri publiskā telpā, jo pēc tam, kad jūs salabsiet, var gadīties nožēlot publicēto. Bet internets neko neaizmirst…

Bildes bez partnera piekrišanas

Kad tu nobildē savu partneri miegā, tev tas var šķist mīlīgi un tev uznāk vēlme to parādīt arī citiem. Bet nesteidzies to darīt. Labāk pagaidi, līdz partneris dod savu piekrišanu. Ja, nē, tad nepublicē. Tu taču negribētu, lai viņš publicē bildi, kas tev nepatīk, vai ne?

Jociņi par partneri

Šeit ir līdzīgi, kā ar bildēm. Jā, varbūt tev šķiet, ka partneris ir izdarījis kaut ko smieklīgu, bet vai tiešām par to ir jāzina visiem taviem draugiem, partnera vecākiem un bijušajai draudzenei? Varbūt partneris situācijā jutās apkaunots. Cieni viņu un viņa personību.

Nesūdzies par savām attiecībām

Tas ne tikai liks partnerim sajusties slikti, bet arī sabojās apkārtējo cilvēku priekšstatu par viņu un jūsu attiecībām kopumā. Ja tevi kaut kas neapmierina, runā par to ar partneri, nevis lūdz padomu Facebook. Nevajag iesaistīt apkārtējos tavās attiecībās.

Izvairies no izrādīšanās

Katram cilvēkam patīk saņemt „patīk” atzīmes pie bildēm, bet, kas par daudz, tas par skādi. Kārtējā bilde, kur esat redzami skūpstāmies? Kura nedēļas laikā tā jau ir? Trešā? Piektā? Tas ir pārāk uzmācīgi un apnicīgi. Nebrīnies, ja cilvēki izvēlēsies izdzēst tevi no sava draugu saraksta.

Sociālie mēdiji ir forši, un tas ir lielisks veids, kā rast jaunus kontaktus. Ir arī jauki, ja tev ir, ko parādīt. Tikai iegaumē – visu ar mēru! Ievēro augstāk aprakstīto, un tava privātā dzīve būs labāka!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.