2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

5 noderīgi padomi, kā vecākiem pasargāt savu bērnu no briesmām

 

preview-650x341-98-1462954473

Tavs un arī mūsu uzdevums – paveikt to, lai mūsu bērni netiek pakļauti provokācijai, lai nesēstos svešās mašīnās, lai zinātu kā reaģēt briesmu gadījumā un pats galvenais, lai viņi atklāti pastāstītu par visu mums, kas notiek ar viņiem aiz vecāku kontroles robežām.

Zelta drošības noteikumi

  1. Runājiet ar bērniem tikai pozitīvas lietas un negatīvas lietas atstājiet malā, tas uzreiz cels tava bērna pašapziņu. Tā vietā, lai bērnam teiktu – nekad neņem no svešiniekiem neko, saki – vienmēr pajautā man, ja kāds tev kaut ko piedāvā, grib tevi uzcienāt, iedot kādu rotaļlietu, vai kaut kur aizvest, un lai bērns apsola. Nevar teikt – tu apmaldīsies, tevi apmuļķos, labāk saki – es tev uzticos, tu lieliski tiec ar visu galā. Uzslavē par katru sīkumu.
  2. Katra pārgājiena laikā velti piecas minūtes, lai pārbaudītu bērna modrību. Centies runāt par drošību vilcienā, par drošību ieejot liftā, par mājas celtniecību drošību.
  3. Rādām piemēru. Ja kāds pie durvīm zvana, vienmēr vecākiem jāpaskatās caur “actiņu”, kas ir atnācis, vienmēr vecākiem jāaizslēdz ieejas durvis ar atslēgu, pat tad, ja tikai izej ārā uz 5 minūtēm.
  4. Kopā ar bērnu iemācieties tuvāko cilvēku mobilos telefonu numurus, mājas adresi, kā pareizi ievadīt numuru mobilajā telefonā. Noteikti pastāsti bērnam par to, kādas markas ir ģimenes auto un kāds ir tās numurs. Šie vienkāršie vingrinājumi attīstīs ne tikai bērna uzmanību, bet arī spēju novērtēt apkārtējo pasauli drošības ziņā.
  5. Pastāsti, kuram no pazīstamajiem bērns var uzticēties. Noteikti pastāstiet bērnam par to, ka neviens no svešiem cilvēkiem nedrīkst aizskart, pieskarties, skūpstīt un glaudīt. Šī informācija ir jāpasniedz tā,– katram cilvēkam ir sava privātā telpa, kurā atļauts ienāk tikai pašiem tuvākajiem.  Tavi tuvākie – tā ir ģimene.

Pārliecinies par to, ka tavs mazais atrodas drošībā.

Raksts tapis sadarbībā ar file22457477_mana_liels

Avots: www.adme.ru

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.