11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Neizlutini savu mazo, pastāsti viņam par to, ka dzīve nav nemaz tik rožaina

 

casting-moms

Par bērnu audzināšanu ir sarakstītas tūkstošiem grāmatu, bet tomēr daudzi vecāki atbalsta tikai savus stereotipus, kas bieži vien traucē bērna personības attīstībai.

Bērns nedrīkst būt nedrošs, viņam viss ir jāzina, lai dažādās bīstamās situācijās, bērns varētu loģiski domāt un pieņemt lēmumu. Uzzini, kādi vecāku stereotipi kaitē bērna personībai:

1.“Bērnam nav jāzina, ka dzīve mēdz būt skarba”

Šo lietu no bērna būs grūti noslēpt. Parasti vecāki bērnam pastāsta kaut ko interesantu aptuveni 10 minūšu laikā, bet visas pārējās 23 stundas un 50 minūtes, bērns pats pasīvi uzņem informāciju. Ticiet, bērns lēnā garā pats redzēs to, cik dzīve ir dažāda. Un, ja bērnam ir paredzēts veikt potes, tad tās arī ir jāveic, jo tādā veidā jūs viņu nepasargāsiet no briesmām, bet pavisam otrādi apdraudēsiet viņa dzīvību. Bērns, kas būs izaudzis mīlestības un atklātības pilnā ģimenē, būs daudz spēcīgāks, un viņš varēs brīvāk izteikties, piemēram, par to, ka istabā ir pārāk karsti, ka viņš neēdīs sabojājušos ēdienu un citas lietas.

2.“Ja pieradināsi, viņš pieradīs”

Nevar no bērna gaidīt to, ka pēc diviem, trijiem vai četriem gadiem kaut kas mainīsies. Jā, bērni varbūt ir plastiski, bet viņi neattīstās uzreiz. Ja bērnu audzinās būt labam 2 gadus vienā stresā, tad iegaumējiet, viņa bērnības egoisms saglabāsies līdz 25 gadiem. Saglabāties, protams, var, it īpaši tad, ja bērna augšanas stadijā iejaucas vecāki ar saviem uzskatiem, par to, ka turpmāk bērns ēdīs tikai no zilās karotītes. Bērnam ir jādod iespēja būt pašam.

3.“Ja bērnu mīlēs, viņš kļūs par egoistu”

Cilvēks ir ļoti sociāla būtne. Viņam piemīt dažādas spējas: gan egoisms, gan vēlme sevi aizsargāt, gan upurēšanās par dažādām lietām, un mīlestība. Cilvēks šīs spējas attīsta atkarībā no apkārtējo cilvēku loka. Ja cilvēks dzīvo agresīvā vidē, kur sastopami daudzi pazemojumi, vardarbība – cilvēks izaugs riebīgs un cietsirdīgs. Ja cilvēks dzīvo atbalstošā, cienošā un draudzīgā vidē, cilvēks izaugs cieņas pilns, pateicīgs un dāsns.

Bet pasaule ir pārsteidzoša: vienmēr atrodas tādi, kas to noliedz. Daži runā: “Man sita pa nagiem ar lineālu, un tagad es burvīgi spēlēju ar vijoli. ”

Tāpēc esiet uzmanīgi ar saviem bērniem, palīdziet viņiem dzīvē atrast mērķi, pēc kura viņiem ir jātiecas. Galvenais, neradiet viņiem vidi, kas būtu agresīva, ģimenei ir jābūt mīlošai, tad dzīve būs skaistāka un notiks tikai labas un pozitīvas lietas. Jo kā saka – labie darbi, vairo citus labos darbus.

Raksts tapis sadarbībā ar file22457477_mana_liels

Avots: www.adme.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.