9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dzīvot „Hygge” stilā

 

Mēs sajūsminoties aplūkojam attēlus ar interjeru skandināvu stilā, sapņojam nokļūt siltuma un komforta piepildītā vidē, atgulties uz mīksta paklāja pie kamīna un vienkārši izbaudīt dzīvi. Bet kā iemācīties dzīvot skandināviskajā jeb „Hygge” stilā?

Apzīmējums „Hygge” 2016.gadā tika iekļauts Oksfordas vārdnīcas vispopulārāko vārdu sarakstā. Šim vārdam nav atrodams precīzs tulkojums, bet visatbilstošākais skaidrojums latviešu valodā varētu būt „mājīgums”. Sākotnēji šis jēdziens cēlies no norvēģu valodas, kur nozīmē bagātību, pārticību. „Hygge” – tas nozīmē radīt siltu atmosfēru un izbaudīt skaistos dzīves mirkļus ar sev tuvajiem cilvēkiem.

Kas palīdz ieviest „Hygge” stilu mūsu dzīvē? Ģimenes svētki un tikšanās ar tuviem draugiem, silts, adīts džemperis un tase karstas tējas, kamīns un siltas čības, kanēļmaizīte un ērts dīvāns ar spilveniem.
Lai padarītu savu dzīvi ērtāku un piesātinātu ar patīkamiem mirkļiem, ir jāpievērš uzmanība ikvienam sīkumam.

Pirmkārt, ieviesiet savā interjerā dažādas mīļas un mājīgas detaļas – mīkstus spilvenus, aromātiskās sveces, mīkstu paklāju, ģimenes fotogrāfijas, pledus un lampas. Centieties visu uzturēt sakārtotu un noliktu savās vietās.

  

Otrkārt, radiet kaut ko ar savām rokām – noadiet siltas zeķes vai lielu, mīkstu pledu, uzšujiet dekoratīvas spilvendrānas vai pagatavojiet fotorāmīti, kaut ko, kas dāvās jums siltas emocijas.

Treškārt, vienmēr turiet mājās kādu gardu cienastu, piemēram, cepumus vai pīrāgu. Kaut ko paša gatavotu pēc senas ģimenes receptes, ieliktu jaukā groziņā vai šķīvītī, bet, galvenais, pagatavotu ar mīlestību.

Tāpat biežāk zvaniet saviem tuviniekiem un draugiem, aiciniet viņus ciemos. Nesteidzieties un pamaniet pat vismazākos patīkamos sīkumus. Galu galā, mēs katru dienu saskaramies ar ikdienas steigu, stresu un nemierīgiem apstākļiem gan ap sevi, gan pasaulē. Pārnākot mājās, uzvelkot siltu vilnas džemperi, pagatavojot tēju savā vismīļākajā krūzē un iekārtojoties uz mīksta paklāja ar vismīļāko grāmatu vai varbūt apkampjot bērnus un skatoties multfilmas, vienkārši atpūtieties no ikdienas steigas, izbaudiet mierīgu un mājīgu atmosfēru.

Novēlu visiem laimi, mīlestību un “Hygge”!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.