9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Tavs partneris ir manipulators – kā tādu atpazīt?

 

Attiecības nevar mūžīgi atrasties konfekšu-ziedu periodā.Kādreiz pienāk laiks, kad jūs pārejat jaunā stabilitātes un sadarbības līmenī. Jūs iepazīstat viens otru, sāciet saprast un pieņemt plusus un mīnusus, pielāgoties… Taču tev var arī nepaveikties, jo partneris var izrādīties tipisks manipulators, kuru uzreiz nevar “atkost”. Portāls “Flytothesky” ir apkopojis veselu sarakstu ar pazīmēm, kas to var apliecināt.

Jebkurā situācijā viņš ieņem upura lomu. Ja viņš nokavēja darbu, tā ir tava vaina, ka tu viņu laicīgi nepamodināji. Ja viņš paklupa, tā ir tava vaina, ka noliki tur paklāju. Ja viņš piedzērās, tad tas ir tāpēc, ka tu viņu satrauci. Īsāk sakot, viņš atsakās uzņemties atbildību par savu rīcību.

Viņam ir ieradums “aizmirst”, ko viņš ir izdarījis. Ja jūs vakarā sastrīdējāties, viņš pamodīsies ar smaidu uz sejas un uzvedīsies tā, it kā nekas nebūtu noticis. Ja tu pieķersi viņu melos, viņš uzvedīsies tā, it kā vienkārši būtu kļūdījies. Viņš negrib uzņemties atbildību par to, ko ir izdarījis.

Viņam ir attaisnojums pret visu, ko viņš dara nepareizi. Ja viņš tevi māna, tas ir tāpēc, ka vecāki viņu nepareizi audzināja. Ja viņš ierodas mājās pārāk vēlu, tas tāpēc, ka viņš satika senu draugu bārā. Ja viņš izdara kaut ko sliktu, tā ir kāda cita vaina. Jebkura cita, tikai ne viņa paša.

Viņš vaino tevi tajā, ka esi pārāk emocionāla. Ja tu sadusmojies par kaut ko, ko viņš ir teicis vai darījis, viņš uzvedīsies tā, it kā tas būtu joks. Viņš vienmēr liek tev šaubīties par savu līdzsvarotību un psihisko stabilitāti.

Viņš atsakās atbildēt uz taviem jautājumiem. Viņš vai nu maina tēmu, vai nu atrod iemeslu, lai sāktu izprašņāt tevi par tavu rīcību. Viņš neatbildēs, kādēļ viņam zvanīja sveša sieviete, bet uzdos tev jautājumu, vai tu gadījumā neflirtē ar savu priekšnieku.

Draugu priekšā viņš nostāda tevi neērtā situācijā. Viņš atrod veidu, kā pavērst jebkuru situāciju tā, lai par dīvainu uzskatītu tieši tevi. Viņš nekautrēsies noniecināt tevi. Mazās un nemanāmās devās, protams.

Viņš noklusē detaļas. Viņš neteiks tev, kur dodas, vai, kas viņam raksta ziņas, jo zina, ka tev nepatiks atbilde. Tehniski viņš tev nemelo, jo klusē, un tas nozīmē, ka neko sliktu arī viņš it kā nedara.

Viņš uzvedas tā, it kā tu ar viņu manipulē. Kad tu beidzot saņemies aizstāvēt sevi, viņš teiks, ka nespēj noticēt tam, cik slikti tu pret viņu izturies pēc visa, ko viņš tevis dēļ ir darījis. Viņš vienmēr grib palikt “balts un pūkains”.

Viņš lūdz tevi palikt ar viņu. Katru reizi, kad tu nolem, ka attiecības ir jāizbeidz un jau dodies uz durvju pusi, viņš pēkšņi maina savu uzvedību. Viņš kļūst emocionāls, lej krokodila asaras, lūdz tevi palikt ar viņu kopā un sola mainīties… Zini ko? Tādi nemainās!

 

Autors: Dieviete.lv

 

2 KOMENTĀRI

  1. Visi punkti kā par manu vīru. Jau biju apjautusi, ka tās ir manipulācijas, bet šeit tas tik labi un konkrēti sakārtoti pasniegts. I ko lai dara ar cilvēku, kas ir manu bērnu tēvs…

    • Padzīt. Arī es dzīvoju ar tādu…14. Gadus, līdz saņēmos un padzinu viņu. 3 bērni kopīgi. Attiecības bija neciešamas.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.