10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Nobriedušās attiecībās viens strīds nav pasaules gals

 

Kad tu esi nobriedušās attiecībās, tu saproti, ka strīdi mēdz būt. Tu apzinies, ka jūsu domas visos jautājumos nesakritīs, ka jūs sodīsiet viens otru ar klusēšanu, sūtīsiet viens otram pasīvi agresīvas ziņas un aizmigsiet visu neizrunājuši.

Jā, jums gadīsies strīdi, bet tas nenozīmē, ka jūs šķirsieties. Tu nebēgsi pie pirmajām problēmām, tu neļausi vienai dienai izbojāt to, ko jūs veidojāt vairākus gadus.

Tā vietā, lai padotos, tu pieliksi visas pūles, lai salabotu to, kas salūza. Jūs abi kopā strādāsiet pie tā, lai atrastu risinājumu, jo šķiršanās tāpat neko neatrisinās.

Pareizās attiecībās tev nebūs jāklusē un jāizvairās no konfliktiem, pārdzīvojot, ka tas aizbiedēs partneri un viņš aizies. Ja viņš patiesi ir tavas dzīves mīlestība, viņš gribēs uzklausīt to, ko tu vēlies teikt. Viņš gribēs, lai tu esi godīga pret viņu. Varbūt viņam nepatiks tas, ko tu teiksi, bet viņš būs pateicīgs par atklātību.

Beigu beigās, kad tu esi kopā ar pareizo cilvēku, viens strīds nav pasaules gals, jo jūs neļaujat tam notikt. Jūs neļausiet muļķīgam un mazam strīdam par to, kam ir pienākusi kārta mazgāt traukus, pārvērsties par strīdu par to, cik nelaimīgi jūs esiet un ka varbūt ir pienācis laiks iet katram savu ceļu.

Nobriedušās attiecībās jūs izturieties viens pret otru ar cieņu, pat tad, kad dusmojaties. Jūs apsēdieties un apspriediet visu kā pieauguši cilvēki. Jūs neapvainojat viens otru. Nelamājieties. Neatceraties par pagātnes aizvainojumiem. Jūs paskaidrojiet savu pozīciju un palīdziet viens otram ieraudzīt situāciju no sava skatpunkta. Ja tu pie kaut kā esi vainīga, tu uzņemies atbildību par savu rīcību. Tu saki “piedod”. Tu meklē veidus, kā salabt.

Ja tu tici jūsu attiecībām, tu zini, ka viena slikta diena nenovedīs pie šķiršanās. Tāpēc tu neiespringsti, kad kaut kas nenotiek kā gribētos. Tu nenolaid rokas un neizlem, ka neko vairs nevar mainīt. Tu zini, ka gala rezultātā jūs visu atrisināsiet, jo kopā esiet laimīgāki, nekā šķirti.

Laimīgi pāri nav tie, kas nestrīdas. Laimīgi ir tie, kas tiek galā ar strīdiem, un viņu mīlestība kļūst tikai stiprāka.

 

Materiāli rakstam no portāla “Power of Positivity”

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.