8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Frāzes, kuras ir spējīgas iznīcināt mīlestību

 

Mīlošas attiecības, lai arī cik stabilas tās šķistu, tomēr ir diezgan trauslas. Ir jāņem vērā, ka vārdiem, kuri ikdienā tiek izteikti, ir liels spēks, un tie ātri situāciju var mainīt (vai izbojāt). Tāpēc portāls “Power of Positivity” ir apkopojis sarakstu ar frāzēm, no kurām attiecībās būtu jāizvairās.

“Ja tu būtu līdzīgs (a) …”

Savu partneri nav jāsalīdzina ar kādu citu (bijušo partneri, vecākiem, brāļiem un māsām vai draugiem). Šī frāze tikai pazeminās partnera pašvērtējumu un manāmi pabojās attiecības. Katru reizi, kad tu mēģini mainīt vai salīdzināt cilvēku, tu sper vienu soli pretīm lielam strīdam. Ja tu domā, ka dari to labu nodomu vadīta, tu kļūdies.

Vārdiem “vienmēr” un “nekad” piemīt liels spēks

Šie divi vārdi izklausās asi un nepamatoti, un tie var novest pie tā, ka partneris sāks aizstāvēties, ieturēt distanci un vispār atkāpties. Liec akcentu uz savām vajadzībām, nevis norādi uz partnera trūkumiem – tas vairo pozitīvas pārmaiņas.

“Tu mani nesaproti”

Jā, dažkārt cilvēks var tevi nesaprast, bet tev ir jādod viņam iespēja saprast. Esi pacietīga. No citas puses, ja tu šādi meklē izeju no savām emocijām un vajadzībām, tu tikai pasliktināsi situāciju. Ilgtermiņā, ja tu tiešām uzskati, ka partneris tevi nesaprot, ar šādu frāzi tu tikai liksi viņam aizdomāties, vai tiešām viņam ir jēga būt ar tevi kopā (ja jau viņš nespēj apmierināt tavas vajadzības un prasības).

“Liec mani mierā”

Protams, katram ir jābūt savai telpai un laikam, lai varētu pabūt vienatnē, pārdomāt dzīvi vai vienkārši atslēgties no ārpasaules. Taču, tā vietā, lai teiktu “liec mani mierā”, pamēģini citu frāzi: “varbūt paņemsim 15 minūšu pauzi, un pēc tam atgriezīsimies pie tēmas?”. Tajā laikā tu vari iziet pastaigāties, pagulēt uz dīvāna, kaut ko apēst vai samīļot savu mājdzīvnieku.

“Aizmirsti par to”

Tavs partneris vēlas, lai tu zini, kā viņš jūtas, tāpēc nevajag “atšūt” viņu ar skarbām frāzēm. Tev ir vismaz jāmēģina painteresēties par to, kas ar viņu notika. Tad viņam būs iespēja padalīties ar savām domām un saprast, ka viņš var paļauties uz tevi jebkurā situācijā.

“Varbūt mums vajadzētu paņemt pauzi/padzīvot atsevišķi”

Šādu vārdu izvēle sarunas laikā var novest pie stresa un nemiera, kurš pakāpeniski pāraugs par vēsumu un atsvešināšanos. Nemētājies ar šādiem argumentiem un ierosinājumiem.

“Ja tu mani patiesi mīlētu, tu…”

Tavam partnerim nevajadzētu izjust šāda veida spiedienu, lai darītu to, ko viņš patiesi nevēlas darīt. Šāda frāze ir ultimāts un emocionāla šantāža, kura nogalina mīlestību un iznīcina attiecības. Tā vietā, lai manipulētu, runā tieši.

“Es nesaprotu, kāpēc vispār esmu ar tevi kopā”

Šo frāzi cilvēki mēdz izteikt, kad ļoti dusmojas, taču tas nav attaisnojums. Labāk no šādiem sāpīgiem vārdiem izvairīties. Vēlāk tu to tikai nožēlosi, bet partneris visticamāk pateikto neaizmirsīs. Atceries: pateikto var piedot, bet aizmirst – diez vai…

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.