3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Četras izplatītas bailes, kuras mazina tavu iespēju uzsākt attiecības

 

Lielākā daļa cilvēku vēlas dalīt savu dzīvi ar kādu citu, taču daudziem cilvēkiem ir grūti atrast un izveidot mīlošas attiecības. Kaut kas vienmēr ir viņu ceļā uz laimi. Nereti tās ir bailes. Portāls „Yourtango” ir apkopojis populārākos iemeslus, kādēļ cilvēkiem neizdodas izveidot attiecības.

Bailes pazaudēt sevi attiecībās

Lai arī cik ļoti tu vēlētos attiecības, ja tevī ir bailes attiecībās pazaudēt sevi, šīs bailes uzvarēs tevi atkal un atkal.

Tu tiešām tici, ka tev ir jāupurē sevi, lai kāds tevi patiesi varētu iemīlēt? Tu tiešām tici, ka tu neesi pietiekami laba tāda, kāda esi, un ka tev ir jābūt viegli iespaidojamai, lai kāds varētu tevi iemīlēt? Vai tas ir tas, ko tu esi pieļāvusi citās attiecībās?

Atceries – ja tu mainīsies cilvēka dēļ, tu nekad neatradīsi patiesu mīlestību un laimīgas attiecības.

Bailes no atraidījuma

Vai tu attiecībās esi tikusi sāpināta? Daudziem tā ir bijis. Bet, vai izvairīšanās no atraidījuma sāpēm ir svarīgāka par sajūtām, ka tevi kāds mīl un vēlas rūpēties?

Jā, attiecības var būt sāpīgas, bet līdz brīdim, kamēr tu iemācīsies pieņemt sāpes un tikt tām pāri, tu attiecības neatradīsi. Ikvienam būtu jāiemācās, kā tikt galā ar vientulību, salauztu sirdi un bezpalīdzīgumu. Tās ir svarīgas dzīves prasmes, kas neskar tikai tevi.

Bailes no kļūdām

Ikvienam var gadīties pieļaut kļūdas, un no tām ir jāmācās. Ja tu baidīsies no kļūdīšanās, tu dzīvē netiksi uz priekšu nevienā jomā. Attiecībās ātri vien var saprast, vai konkrētais cilvēks tev ir piemērots vai nē. Jo ātrāk to sapratīsi, jo mazāki būs pārdzīvojumi un arī kļūda šķitīs mazāk nozīmīga.

Bailes no sevis atstāšanas novārtā

Kad tu pamet sevi novārtā, nevis mīli, tu citu acīs kļūsti nemanāma. Citiem cilvēkiem piemīt tendence izturēties pret mums tā, kā mēs izturamies pret sevi.

Ja tu ignorē savas sajūtas, nosodi sevi, pievērsies kaut kādām atkarībām, lai apklusinātu savas jūtas, kā arī padari citus atbildīgus par tavām jūtām, tu atgrūd citus. Kamēr tu nemīlēsi sevi, tevi nevarēs mīlēt citi. Kad tu padari citus atbildīgus par tavu vērtību, ir viegli kļūt atkarīgam pret sajūtu, ka citiem ir jāsniedz tev mīlestība, kuru tu nesniedz sev. Neatstāj sevi novārtā un arī attiecībās tas nenotiks.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.