3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

4 iemesli, kādēļ sekss „īpašajās dienās” ir labs sievietes veselībai

 

Interneta plašumos ir atrodams liels klāsts informācijas par mīlēšanos menstruāciju laikā, tomēr sabiedrībā tā vēl joprojām ir „tabū” tēma. Ir arī sabiedrības daļa, kas apgalvo, ka tieši sekss menstruāciju laikā ir labākais, ko viņi savā intīmajā dzīvē ir piedzīvojuši. Kādēļ tad neapvienot patīkamo ar sievietes veselībai labvēlīgo?

Mazina krampjus – Jā, iedomājies? Dabiskākais veids, kā atbrīvoties no nepatīkamajām sāpēm. Kad tu sasniedz orgasmu vai vienkārši izjūti patīkamas sajūtas, paātrinās tava asinsrite, muskuļi atslābst un līdz tavām smadzenēm aiziet „signāls”, kurš parūpējas par to, lai sāpes mazinātos.

Uzlabo garastāvokli –  Ir pierādīts, ka orgasma laikā organismā izdalās endorfīni, un šie endorfīni padara priecīgāku.

Palīdz novērst galvassāpes – Ir sievietes, kurām galvassāpes pastiprinās un rodas biežāk tieši menstruāciju laikā. Mīlēšanās var šo problēmu atrisināt vai vismaz atvieglot. Nekādu medikamentu!

Dabīgais lubrikants – Ne visi to atbalstīs, bet menstruāciju laikā tev nav jāsatraucas par sausumu.

Vai tas vispār ir droši un higiēniski?

„Pavisam noteikti!” portālam „Harper’s Bazaar” pastāstīja ginekoloģe Angela Jones. „Lielākā barjera seksam menstruāciju laikā ir sieviete. Tādēļ viņa arī nereti izvairās apmeklēt ginekologu menstruāciju laikā. Viņas jūtas netīras un baidās kaut ko salaist grīstē. Sekss mēnešreižu laikā ir pilnīgi normāla parādība. Nodrošinies ar tumšu dvieli, ko palikt apakšā, izvēlies pozu, kurā ir mazāka redzamība un netīrība, vai vispār nodarbojies ar seksu dušā.”

Tomēr ir jāatceras par kontracepciju, jo menstruāciju esamība nepasargā no grūtniecības un STS.

Esi radoša un atvērta komunikācijai

Ieklausies savā ķermenī un izvēlies to, kas liek tev justies ērti un patīkami.

Ko darīt, ja partnerim šāds sekss šķiet pretīgs? Pastāv iespēja, ka tu pati to esi tā pieņēmusi. Daudziem vīriešiem nav iebildumu pret seksu menstruāciju laikā. Vienkārši tiec sev pāri, izrunā šo jautājumu ar partneri un ļaujies mīlas priekiem!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.