2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Piecas ierastas un neparastas darbības, kuru laikā sieviete var izjust orgasmu

 

Kā ir noskaidrojuši pētnieki, baudu sniedz ne tikai sekss, bet arī citas, ikdienišķākas nodarbes…

Vingrošana

Daudzi atzīst, ka sportošanas laikā un pēc tās izjūt lielu baudu un patiku. Taču dažiem veicas vēl vairāk – tiek sasniegts spontāns orgasms, kurš rodas fiziskās slodzes ietekmē. Šeit gan jāatzīmē, ka tādu orgasmu diezgan bieži var sasniegt sievietes, bet vīrieši – ļoti reti.

Tiek uzskatīts, ka saspringušie un nogurušie vēdera un gurnu muskuļi aizsūta signālu līdz sievietes dzimumorgāniem, tādējādi tos stimulējot un veicinot orgasmu. Protams, šāds orgasms nebūs tik spēcīgs kā no īsta dzimumakta, tomēr patīkami tāpat.

Vingrinājumi, kuri biežāk noved līdz orgasmam: pietupieni, stiepšanās, dažādi planku veidi, rāpšanās virvē, dažas jogas pozas un vingrinājumi, kas saistīti ar kāju cilāšanu.

Izbaudi!

Staigāšana

Nav visai izplatīts, tomēr zinātnes pasaulē piefiksēts gadījums. Reiz 55 gadus jauna sieviete no Nīderlandes vērsās pie ārsta ar savādu sūdzību: staigājot viņa spēja sasniegt pat sešus orgasmus dienā. Pašu sievieti šāda situācija nemaz neiepriecināja, jo spontānie orgasmi nekādi nebija saistīti ar viņas plāniem, domām un garastāvokli.

Fantāzijas

Bagātīga iztēle – vēl viens veids, kā sasniegt orgasmu pat nepiemērotākajos brīžos. Reiz seksologi no Rutgera Universitātes (ASV) atlasīja 11 sievietes vecumā no 29 līdz 74 gadiem, kuras apgalvoja, ka spēj sasniegt orgasmu ar domu palīdzību.

Lai pārbaudītu, vai sievietes nemānās, pētnieki palūdza viņām novest sevi līdz orgasmam fiziskā ceļā, un pēc tam otru reizi tikai ar domu spēku. Pētījuma gaitā atklājās, ka abos gadījumos nekādas atšķirības orgasmā nebija, tas ir, gan fizisks, gan mentāls orgasms atstāja uz organismu vienādu efektu.

Dzemdības

Orgasms kontrakciju laikā – reta un ne visai bieži izplatīta parādība, tomēr eksistējoša.

Pirms pāris gadiem pētnieki (pētījums: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1158136013000467) apjautāja gandrīz tūkstoti franču vecmāšu, kuras ir pieņēmušas aptuveni 200 000 dzemdību. Kā noskaidrojās, 668 mātes pašas ārstiem paziņoja par piedzīvotajām sajūtām, kas līdzinās orgasmam. 868 gadījumos vecmātes novēroja, ka pacientes tiešām dzemdību laikā izjūt patīkamas sajūtas. Vēl deviņos gadījumos sievietes pēc dzemdībām tieši paziņoja – dzemdību laikā viņas sasniedza tikpat spēcīgu orgasmu, kādu izjūt, mīlējoties ar mīļoto cilvēku.

Jā, kopējais skaitlis šādām veiksminiecēm nav liels, taču mēs nekad nevaram zināt, kad iekļūsim laimīgo sarakstā.

Žāvāšanās

Šeit gan runa nav par parasto žāvāšanos, bet gan par tādu, ko izraisa antidepresantu lietošana. Vispār, lielākā daļa preparātu, ar kuru palīdzību cīnās pret depresiju, ne visai labi iespaido seksuālo dzīvi. Tie vienkārši pazemina libido līmeni. Tomēr ir arī izņēmumi…

Aptuveni 5% pacientu, kuri lieto populāros antidepresantus, pastiprināti žāvājas, kā iespaidā spēj izjust visīstāko orgasmu. Detaļās par „žāvu orgasmu” runā Normans Susmans (raksts:  http://www.foxnews.com/story/2001/03/07/yawning-orgasm-and-other-antidepressant-side-effects.html). Pieminēsim, ka šādu orgasmu sasniegt spēj arī vīrieši.

 

Materiāli rakstam no ārzemju publikācijām.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.