0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

atradu kko veseliigineveseliigu bet gardu viennoziimiigi!

 

Gavēņlaika ķiršu kūka: 400 g saldētu ķiršu 0,5 glāzes cukura 2 ēdamkarotes medus 2 ēdamkarotes kakao 1 paciņa vaniļas cukura 1 tējkarote cepampulvera 2 glāzes miltu 0,5 glāzes eļļas Ķiršus atkausē. Nolej sulu, pielej siltu ūdeni, lai iznāk pilna glāze. Miltus sajauc ar kakao, cepampulveri, vaniļas cukuru, cukuru. Pie miltiem pielej sulas ūdeni, eļļu un medu, samaisa masu un pieliek ķiršus. Masu liek ietaukotā formā un cep 180 grādos 50 minūtes. Gatavai kūkai ļauj atdzist formā, tad kūku izņem un pārkaisa ar pūdercukuru. Pudiņgliemežbulkas: epieciešams: 200 ml piena 50 g sviesta 3 ēdamkarotes cukura sāls vaniļas cukurs 3 ēdamkarotes eļļas 50 g rauga 2 olas 2,5 glāzes miltu 1 paciņa sausā pudiņa (nopērkams veikalos, izvēlieties kādu garšu vēlaties – vaniļas, šokolādes utt.) Uzsilda pienu. Raugu sajauc ar siltu pienu un tējkaroti cukura, noliek siltā vietā uzrūgt. Pienam pieliek cukuru, 1 olu, sviestu, eļļu, vaniļas cukuru, visu samaisa, iejauc raugu, pieliek miltus, samīca mīklu un noliek siltā vietā uzrūgt.Pudiņu pagatavo pēc norādēm uz paciņas, atdzesē. Uzrūgušu mīklu sadala pikučos – cik lielu bulciņu vēlaties. Mo mīklas pikuča izveido plāceni – 5 mm biezumā, pārklāj ar pudiņu un sarullē kā pankūku desiņā. Desiņu savij aplītī kā gliemezi, liek uz plāts uzrūgt. Kad bulciņas uzrūgušas, tās pārsmērē ar sakultu olu, cep 200 grādos līdz zeltainam brūnumam. Gatavas pārkaisa ar pūdercukuru. Bulciņkūka ar pildījumu: 4- 5 glāzes miltu 50 g rauga 200 ml kefīra 150 ml silta ūdens paciņa vaniļas cukura 4 ēdamkarotes cukura 100 g + 1 ēdamkarote sviesta sāls ola apelsīna miziņa 150 g džema 100 ml piena 4 ēdamkarotes kondensētā piena ar cukuru Raugu iejauc siltā ūdenī, pieliek ēdamkaroti cukura, atļauj uzrūgt, līdz parādās putas. Istabas temperatūras kefīram piejauc olu, sāli, cukuru, vaniļas cukuru, rīvētu apelsīna miziņu un apmēram 4 glāzes miltu, pieliek raugu. Visu samīca pastingrā mīklā, ja milti nav briedīgi, pielieciet vēl.Ļaujiet mīklai uzrūgt 20 minūtes, tad piemīciet mīklai istabas temperatūras sviestu – 100 g. Mīklu atkal noliek uzrūgt uz 20 minūtēm.Tad no mīklas veido plācenīti, kura vidū liek tējkaroti džema. Labi, ja tas ir pastingrs – ābolu, persiku vai cits. Plāceņus salipina apaļā bumbiņā. Bumbiņu lipināšanu labāk darīt ar eļļā samitrinātām rokām. Svarīgi, lai mīklas bumbiņas ir tā veidotas, lai džems netek laukā. Šīs bumbiņas liek ietaukotā formā ar augstām malām 2 cm vienu no otras. Kad visas bulciņas saliktas, tām ļauj uzrūgt 20 minūtes. No piena un kondensētā piena sataisa maisījumu, to pārlej pāri bulciņām un liek cepties 180 grādos 25 minūtes. Kad bulciņkūka gatava, to pārsmērē ar sviestu. Labu apetiiti (l) 😀

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsPrieks.
Nākamais rakstslife is easy if u wear a smile