8 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

aitas sindroms

 

aitas ir bara dziivnieki. kur iet bara vadonis, tur seko liidzi paareejaas. un nav svariigi, vai vadonis ved droshaa naavee, lecot nost no klints vai arii vienkaarshi paeest gardu zaales kumskji, paareejaas bleejeejas tipinaas liidzi.

ekonomikas karalji zina, ka cilveekam ir zinaama liidziiba ar aitaam un vinji to nekautreejaas izmantot, lai vieglaak paarvaldiitu sabiedriibu un guutu no taas peec iespeejas lielaaku labumu sev. gadu gaitaa ir radiita pateereetaaju sabiedriiba, kuraa dieva vietaa ir iecelts mantu kults un tieshi sievietes deelj viegli iespaidojamaas buutiibas un vaarniskaas tieksmes savaakt peec iespeejas vairaak vizulju savaa ligzdaa, ir vinju galvenie upuri.

caur masu meedijiem un slaveniibu dziivesstila reklaamaam sievieteem tiek izskalotas smadzenes un saliktas galvaa ekonomikas karaljiem izdeviigaas idejas, kuras savukaart sievietes akli metaas realizeet.

cik reizu nav lasiits,ka esi veiksmiiga tikai tad, ja tev ir laba mashiina, vari iet uz spa, braukt aarzemju celjojumos, ka skaista vari buut tikai tad, ja eed paartiku no ekskluziiva veikala un lieto daargu kosmeetiku, ka esi laba maate tad, kad nezeelo naudu kaudzeem daargu rotaljlietu beernam utt.

nu tad arii mees, kaa visiistaakaas aitas, salasiijushaas visus shos briinumus, izpeetiijushas darba koleeges skapja saturu un kaiminjienes celjojuma albuumu, keramies pie darba, lai it kaa uzlabotu muusu dziivi. no miiljotaa izkaucam kaarteejo zelta vizuli miilestiibas apliecinaajuma vaardaa, uzupureejam savu privaato dziivi, straadaajot virsstundas jaunas guess sominjas ieguushanai, kaada uznjeemiigaaka sieviete pierunaa viirieti vai arii pati dodaas njemt krediitu, lai tiktu pie lielas maajas. 

pateereeshanas apgriezieni kluust ar vien aatraaki , mees arvien vairaak daraam, lai tikai tureetu liidzi masu meediju uzspiestajiem standartiem un must have, kuri ar katru gadu kljuust arvien prasiigaaki. ar laiku mees paarstaajam ieklausiities sevii un ignoreejam savas patiesaas vajadziibas un iespeejas. galu galaa, kaapeec pashaam ir jaadomaa, kaa dziivot, ja jau sabiedriibas standarti un masu meediji dod mums gatavus dziives riiciibas sablonus un ideaalus uz paplaates?

bet agri vai veelu pienaak tas briidis, kad attopamies klints malaa, dazus solus liidz lielajam leecienam bezdibenii. kaadai tas ir krediits, kuru nespeej vairs nomaksaat, kaadai taa ir sagrauta gimenes dziive deelj striidiem par finanseem, kaada attopaas dziivot dziivi, kura vinjai sirds dziljumos riebjaas. lai dievs dod, ka veel ir iespeeja spert soli atpakalj, bet biezi vien paareejaas aitas, kas iet tajaa pashaa virzienaa, pastumj uz priekshu tuvaak malai staavoshos.

varbuut tomeer ir veerts nomest aitas aadu un domaat ar savu galvu, nevis ljaut citiem to dariit vietaa? pirms peerc jaunu kleitu, celja ziimi uz turciju vai mashiinu, padomaa, vai tev to patieshaam vajag jebshu tu to peerc tikai deelj taa, ka visi citi taa dara. jo var gadiities, ka dziivojot citu cilveeku dziivi, tev nepietiks ne laika, ne naudas dziivot saveejo.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.