6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Spicenes… klaudz arī ofisā

 

Tēma – kā reiz darba dienai. Un dažādās darbavietās, īpaši vietās – kur darbiņš tīrs. Tas nu Dāmas pēc priekšnieka prasībām ģērbjas lietišķā kostīmā. Taču dažas apķērīgākās darbinieces tomēr pamanās izpelnīties lielāku uzmanību. Noslēdz vairāk darba līgumus, vairāk vīrieši tur spieto, un vispār kāda ekskluzīva Dāma kļūst par sabiedrības dvēseli… Pareizi: VIENA pamanījās īstā laikā un īstā vietā darba stundās spicenes uzvilkt. Radot ne tikai tikko pieminētās intrigas, bet arī citus darba attiecību savirknējumus.

Jā, intrigu savirknējumus…

Ar pareizo kurpīšu nēsāšanu… jā, varam palielināt sev algu. Priekšnieks, sēzot gaiteņa gala darba kabinētā – nu pavisam noteikti sadzirdēs kādus specifiskus klaudzienus, kurus nevar sajaukt ne ar vienu citu uz pasaules esošo skaņu. Kolektīvos tā ir iegājies, kad lielākoties mēs uz darbu nākam t.s. ērtajos, taču reizē arī klusajos apavos. Bet nu vienā jaukā dienā eksaltētā darba kolēģe izdalās uz fona. Ar bises šāvieniem līdzīgām skaņām defilējot pa cieto lamināta grīdu, uz kopējā “klusā fona” konkrētā Sieviete parādās ar savu iznesību. Kam tūdaļ seko Personības aura. Un kuras Dāmas tad priekšnieks gribēs redzēt (komplektā ar bonusu- algas pielikumu) savā tuvumā? Pareizi! Personības vai daiļavu ar pretenzijām uz personības statusu. Tomēr ir sava robeža: priekšnieks sev gan amatā nevienu (arī spiceņpapēžu Dāmu) garām nelaidīs. Tā vai citadi, nagliņpapēzu ložmetējveidīga klaudzoņa ienes kādu negarlaicīgi niansi ofisa vispārējā pelēkā dzīvē.

Cita situācija. Notiek sarunas partneru starpā. Un tām jānoslēdzas ar līgumiem vai vienošanos. Sausās sarunas galvenajos ovālos kabinetos vienmēr atsvaidzināsies, ja klāt būs salda un izskatīga referente, atkal uz spicenēm. Vai, vēl labāk, pati sarunu vedēja ir padomajusi par īsto augspapēžu aksesuāru nēsāsanu – atkal īstajā laikā un īstajā vietā. To neviens skaļi nesaka, tomēr tam ir NOZĪME!

Skaistas kurpītes visai daudzos gadījumos ir līdzeklis, ja Dāmais ir jānoceļ (jāiepazīstas, jāsadraudzējas nopietnos nolūkos) kāds izmeklēts vīrietis. Dāmas zina daudzus līdekļus, un spēja nest kājās spicenes – tā nebūs gluži pēdīga iemaņa, kas noderēs šā mērķa sasniegšanai, vai ne?

Dāma uzprišinātas kurpītes PĒKŠŅI var sākt klaudzināt pa grīdu, kad konkrētā kantorī briest priekšnieku maiņa. Tas augstais krēsls uz brīdi ir brīvs, un vēl augstākiem lēmējiem atri vien aizmetas skats uz Nākamo kandidātu, kurai fifīgas kurpītes nepavisam nav sveša lieta.

Kādreiz Sieviete ar spic-aksesuāru bruņojumā: cenšas ierādīt savu īsto un ne pēdējo vietu kādā darbinieku barā. Tā teikt, paaugstina savu ranga punktu skaitu. Labi, ja vienai Daiļavai ienāk šāda gaiša ideja galvā. Bet ja vairākām? Tad intriga jūtami uzvārās, un reizēm kadreiz tik draudzīgais darba kolektīvs pārvēršas pa neklātienes cīņu laiku ietekmju dalīšanas kariņā.

Spicens noder arī tad – ja VIENKĀRŠI IR JĀPACEĻ PAŠAPZIŅA!!! Augums ir garāks, mugura iztaisnojas. Jau pavisam sievišķīgās formas kļūst vēl sievišķīgākas. Ar visām no tā izrietošajām sekām, par kurām aizrunājos dažās iepriekšējās rindkopās.

Spicenes darbavietās – tas nav nemaz tik vienkārši!!!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts“Lupatu” prieks…
Nākamais rakstsAtrast savu milestibu 6