9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Atrast savu milestibu 7

 

Musu darba grafiki ir pilniba dazadi. Manas brivdienas ir vinam galvenas darba dienas un otradi. Ari attalums ir liels-pus otra stunda, brauciens ar masinu, lai satiktos un pavakarinotu kopa un atkal pus otra stunda- majupcels.

   Pagaidam izmantojam telefonu, iszinas un katru brivo bridi, kad ir iespejas parunat. Vins zvana man pastaigas laika ar suni, braucot uz darbu, edot vakarinas, es atbildu gulot vanna, stavot rinda veikala, mazgajot traukos vai iemiegot, kad vienigais ko vel varu pateikti ir “Mhmm mhmm”.

     Vins ir loti dzivs cilveks, tas man vina visvairak patik, milziga energija kas plust no vina, ari mani ietekme pozetivi. Vina smiekli ir tik lipigi, ka gribot negribot, smejos lidzi. Vina uzdotie jautajumi ir interesanti, dazreiz pat mazliet biedejosi- “Tu gribetu berninu? Kads ir tavs limits vecumam, kad tu gribetu berninu? Tu esi romantiska? Kada veida romantika tev patik? Esi krapusi? Tev patik mili vai agresivi viriesi?” Atbildesana uz jautajumiem vienmer parversas diskusijas, kuras viedoklis sakrit.

Vakaros vins ir maigs, salda miedzina novelejumi klusa balsi, ir tik neaprakstami mili.

 

   Bet pieceloties no rita, kad saprotu, ka dzivojam divas dazadas pilsetas, ar pilnigi dazadu dzives ritmu un uz doto bridi neizskatas, ka kads no mums butu gatavs so dzivi mainit. Mani parnem domas, ka varbut labak ir neko neiesakt. Jo es nevelos virtualas attiecibas, nevelos vairs distanci, nevelos vairs neko gaidit!!! Jo tas nevilus man atgadina neguletas naktis, kad gaidiju savu “lielisko” pec darba bara, nedelas ko pavadijam tikai sarakstoties, jo vins bija parak aiznemts ar medicinas studijam, svinetos svetkos skirtiem un neticamajam naktim, kuras pavadijam kopa, kuras likas tik ipasas, ka gribejas lugt, lai laiks apstajas. 

      Nakosaja saruna ar Semiru, ieminejos, ka varbut, mums nav verts neko iesakt, jo viss ir sarezgiti. Vins atbildeja tiesi, loti nopietna balsi: “Ja tev ir velesanas, tu ari atradisi celu!”

“Tu man teici, ka tev vel ir sakrajusas atvalinajuma dienas, kad tu doma vinas izmantot?” Vins turpinaja. “Es vel nezinu, man nekas nav ieplanots” domigi atbildeju. “Ja tu gribi, izmantosim vinas kopa, aizbrauksim kaut kur, vienalga, kur vien velies! Istablula, Barselona, Parize, Londona, Roma.” Es kluseju, nezinaju ko atbildet. “Semir, es nezinu, kopigs atvalinajums. Mes nepazistam viens otru. Esam satikusies tikai vienu reizi. Ja nu mes sastridamies otraja diena, ko tad?” haotiski runaju. Vins iesmejas “Mes nesatridesimies, tici man, bus forsi! Padoma par to un kad izlem pasaki atbildi!” 

  “Are you kidding me???” tada bija sejas izteiksme mana draudzenei uzzzinot jaunumus. “Kopigs atvalinajums ar cilveku, kuru esi satikusi vienu reizi? Tas ir parsteidzigi!” vina nopietni teica un iekodas bulcina. Kops vina gaida berninu, bez ediena rokas vinas vairs neredzu. “Un paliksana stavokli, pirmaja kopa busanas menesi nav parsteidzigi?” uzmetot skelmigu skatienu jautaju. “Es vinu jau pazinu gadu, zinu kas vins ir par cilveku un ko no vina sagaidit” ar parsvaru vina mani sakava. 

 Ta, pec padoma labak nav ko prasit. Tas nu bija skaidrs. Nedomaju, ka kadam no maniem draugiem, tas liktos normali. Jaizlemj bija pasai.

    Domajot par visiem par un pret. Par sausmigam lietam, kuras varetu notikt un par romantiskiem vakariem un piedzivojumiem, kuri butu gaidami. Izlemu neapstaties. Vienu reiz jau riskeju, atbildot uz vina iepazisanos piedavajumu, riskesu ari tagad. Jo tadi tacu ir speles noteikumi, kas neriske, tas nevinne. Mana kolege, kura ir stradajusi kazino, ieteca triku “Liec tikai uz melno, ja ari gadas zaudet, neapstajies, un tu redzesi, tu laimesi. Tas prasa laiku, bet tu busi laimetaja!” Dzive nav rullete, bet kadreiz ir jasanemas un likmes jaizdara. 

Es izvelejos Romu!

Un sodien iesniedzu menedzerim atvalinajuma pieteikumu!

      

        

    

      

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.