17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Vīrieša psihologija (7): iekustinot neiekustāmo?

 

 

Netiešs turpinājums fantaziju tēmai. Virieši fantazē- turklāt ar vairāk vai mazāk slēptu vēlmi: lai šīs fantāzijas noritētu tūliņ un masīvā daudzumā. Tā teikt, ar smagu un nekavējošu mūziku. Taču tikai 0,01% gadījumos, kad satiekas 2 cilvēki- viss tā arī notiek. Visos pārējos gadījumos ir sava veida inerce. Un Vīrietim jāpieliek piepūle, lai Sievieti uz to iekustinatu.

 

Uz reizi jāsaka, mēs Vīrieši lielumlielā vairumā gadījumos esam slinki. Pie pirmajām grutībam apstājamies, neesam gatavi nekur piepūlēties. Taču ne tikai TE, bet vispār šajā pasaulē viss nozīmīgais nāk caur sviedru lietiem un masīvas piepūles. “Vieglas naudas nav”, tas teiciens pazīstams izsenis.

Div-tulībā fantaziju piegājiens it kā sastāv no divām daļām. Ko grib Vīrietis, un ko grib Sieviete? Izsenis zināms arīdzan, “stiprais dzimums” šajās spēlēs uzstājās kā Dominante, bet Sieviete ir “atbildētāja”. Tad nu tā tas arī notiek: Vīrietis izsakās (ekstremālākos gadījumos- diemžēl uzmācas) pirmais, bet Sieviete ir nogaidošā situācijā. Un ekstremālākos gadījumos ieņem “no visām pusēm nocietināta cietokšņa” pozīciju. Gan tamdēļ, lai Virietim uzliktu pēc iespējas lielākas robežas iekarošanai. Vai arī- lai aizbaidītu kādu mazspējīgu t.s. “mazo vīrietiti”.

Tad nu Vīrietis, kad sastapies ar vienu Sieviešu “cietoksni”, rīkojas kā daždien karavadonis. Ja nevaram ieņemt frontālā uzbrukumā, tad uzrada “ilgstošu aplenkuma stāvokli”…

– līdzīgi kā ūdens piles pat akmenī izdobj bedrīti, tad par savu fantāziju esamību nedaudz, bet neatlaidīgi atgādina. Kaut vai tādā formā pie pusdienu galda “šī asinsdesa man liekas kā Tavas melnās zeķibikses”;

– vēl gudrāks Vīrietis šīs domas savai Sievietei pasviež nedaudz pirms miega vai tikko pēc pamošanās. Kad pusmiegā zemapziņa ir atvērtāka nekā pārējā diennakts daļā. Tad domas iesēžas tur, kur vajadzīgs – ZEMAPZIŅĀ. Un tad Sievietei, kādā jaukā dienā šīs fantāzijas (kas savulaicīgi ir Vīrieša “iedēstītas”) it kā pašas no sevis izsprāgst uz āru.

– Vīrietim svarīgi uzzināt, kāda tad ir tā inerce Sievietes pusē (viena diena, viens mēnesis, viens pusgads, vai reizēm arī visi trīs gadi). Un, sacisim, ja gribas kādas vēlmes realizēt pavasarī, tad varbūt vēlmju sēklas jāsāk “dēstīt” jau novembra izskaņā.

– lai ir vēl kāds salīdzinājums… no militārās jomas. Ikviens, pat iesācējs komandietis zina, pāri tiltam (ja vien nav Rīgas Vanšu tilta spēkā būvēts) bataljons nedrīkst virzīties kopsolī. Jo tāds var sakrist ar tilta paš-rezonansi, kā rezultātā patilte ar visiem zaldātiem var iegāzties upes ledainajos ūdeņos. Mūsu tēmā šis salīdzinajums lai kalpo… kā Sievietes fantāziju rezonanses pieradījums. Sieviete (ja vien nav ar “pautiem”) ir emociju būtne, un fantāzijas galvā arīdzain rezonē ar kādu periodu. Ir pacēlums un ir “bēgums”, ir atkal pacēlums un ir atkal “bēgums” un tā joprojām. Pārliecināts Vīrietis uzķers šos “paisuma” momentus un atkal piespricēs savu fantaziju devu, līdz tiks pie rezultāta.

Ir atkal kāda nianse – iepriekš rakstīju, mums ir “ātrie” vīrieši, kuriem TAS ir vajadzīgs jau šovakar. Tad nu fiksie Veči ķeras pie izsenis pārbaudīta līdzekļa – ŠMIGAS! Protams, iepriekš neuzkrītoši izčekojot, cik pakļāvīga ir konkrētā Sieviete. Un ja sagadās kombinācija – Sieviete ir ar piekļāvīgu raksturu un nav nekas pretī pret garšīgu brendija glāzi, tad Vīrietim caur sievietes “tuņķa” stāvokli izdodas nolikvidēt dažas zemapziņas barjeras (ko Vīrietis nereti dēvē par “kompleksiem”). Un viss notiek… Bet ir medaļas otrā puse. Nākamā rītā pēc tās nirvānas pusstundas ir pohas, morāls kauns, bailes par kādu slepeni pielipinātu slimību. Un tiek bruģēts taisnākais ceļš uz alkoholismu, par ko “ātrajam” vīrietim atkal ir nospļauties.

Bet īstam Džentlmenim – fantāziju lidojums reizē ar savu Dāmu, tā ir augstākā apoteoze. Piekritīsim taču?

===============

Raksta tapšanā nav izmantota nekāda literatūra vai ziņas no medijiem, vien tikai paša intuīcija kalpo kā šo vārdu salikuma dzinulis.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.