6.1 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Par “Ievas Pārvērtībām”… hmmm

 

Runāju par zināmo šovu, kas tiek atrādīts kādā zināmā TV kanālā kompānijā ar dažu citu mediju piepalīdzēšānu. Un kur pamattēma- kādu “parastu” sievieti uzprišina līdz princeses vai modesdāmas statusam. Viss it kā skaisti, latviski sirsnīgi un vispārēji pacilājoši. Tomēr šo rindu auturam rodas daži jocīgi jautājumi – ne šova sakarā, bet vairāk par mums pašiem…

* Jā, kamdēļ sievietes spēj, ar citu palīdzību, uzprišināties tikai tamlīdzīgos šovos? Visai interesanta ir situacija: divi dzīvo kopā, velk savu ikdienišķo dzīvi. Tā teikt, sataisa brokastis, aizved bērnus uz skolu, aiziet uz darbu, atnāk visi mājas, paēd vakariņas, aiziet pie miera ar nelieliem un vienīgiem “misionāra pozas” iespraudumiem. Bet tad kā lieli svētki – atnāk šis šovs (ja uzaicina tur vispār), kur agrāko mājsamnieci naktskreklā un ar gumijas iešļūcenēm kājās pārvērš par Dāmu zīda kleitā un uz 8cm spicenēm! Jautājums Nr.1 – vai Sievietes pašas atradinājušās par sevi gādāt tā, lai izskatītos skaisti arī bez dažiem eksaltētiem šoviem?

* Kāda tad šajā sakarībā ir Vīrieša loma mājās? Ir tāds iespaids, Vīrietis lielākoties ģimenes lokā pārvērties (vai pārvērsts) par “darba un naudas gaļu”. Šamējam tātad piederās smagi strādāt un stiept majās “kāpostu” to lielo. Reti kuram ir bagāts mantojums, vai “shēmu” iemaņas – kā rezultātā vienlaikus ir daudz brīva laika un daudz finanses makā. Parasti te ir “vai nu- vai nu”. Tamdēļ Vīrietis ir pārstrādājies, vakaros noguris aizvelkas līdz TV un/vai PC ekrānam. Nekam vairāk spēka un domas nepaliek. Ģimenes Dāma, arīdzan smagi mājas maiņā noņēmusies ar bērnu audzināšanu un ēst varīšanu, tāpatās nez vai aizdomāsies par sevis pucēšanu. Visticamāk, parastajā dzīves konveijerā ierautie cilvēki skaistuma lietas nolikušas “otrā- trešā… plāna” plauktiņos. Zem smagās dzīves nastas noplakušais Vīrietis neaizdomāsies par tēmu- Sievietei jāizskatās kā Sievietei.

Vēl vairāk- starp Stiprā Dzimuma parstāvjiem atrodas arī divkājanie runči, kuri savās ģimenēs ir apnikušies no neofotogeniskām Otrām Pusēm – un iet fotogeniskās medīt kur citur “pa kreisi”. Nevis strādā pie Savu Sieviešu uzcelšanu Princeses plauktā. Saprotams, gatavu konfekti noraut ir daudz vieglāk, nekā konfekti pašam izveidot…

* Jūtamā mazākumā ir Modesdāmas, kuras izstiepjas un saraujas, bet top arī vizuāli par Sievietēm. Tas laikam tamdēļ, ārējais skaistums dažām ir pirmās prioritātes lieta. Pat bez šovu piepalīdzēšanas. Kā likums – āreji izdaiļojušās Sievietes ir līderes vai sabiedriskās Dāmas. Tās vienmēr ir mediju lokā, un dažādi reportieri kā bites spieto ap Dāmu saldajiem medus podiem.

* Reizēm gadās- ka savās smadzenēs iekaļam ģenerālo domu “esam maziņas/ neko nevaram/ mums ir pieticīgas kristīgas vertības/ latvietes tā nedara…”. Un tad kaunīgajām latvietēm tādi “pārvērtību šovi” uzrodas kā lieli svētki. Lai gan katrai no mums ir iespēja dzīvi pārmainīt un kļūt par “slikto” (reāli- nedaudz bezkaunīgo, ļoti harizmātisko) Sievieti, kurai šādi specializēti “pārvērtību” šovi nav vajadzīgi. Jo pārvēsties par Sievieti – ir ikdiena.

* Galu galā- viss ir relatīvi. Cilvēki ir dažādi. Pirmajai Sievietei staigāt uz 12cm spicenēm ir ikdiena, tostarp arī uz virtuvi čāpot pie kartupeļu vārīšanas. Sievietei Otrajai- šīs spicenes kājās ir reizi piecos gados. Savās kāzās, savās sudrabkāzās, un kā ārpuskārtas pasākumā – arī “Ievas pārvērtību” laikā.

Kā ir ar Jums?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.