7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Cīņa

 

Pirms nepilnām divām nedēļām uzsāku cīņu ar savu smēķēšanas atkarību! Kapēc es tā izlēmu? Pati īsti nezinu , visu laiku kremta ka bendēju veselību, ka vēlos veselus bērnus. Bija tāda sajūta, ka ja ne tagad, tad nekad! Bat sapratu ka pati tā uz sitiena to nespēšu! Visu laiku pa rādio skanēja zāļu ,kas palīdz atmest , reklāma un es viņu nemitīgi dzirdēju! Tad nu arī nolēmu pamēģināt! Uzvietējo mazo aptieciņu gāju ar drebošu sirdi – a ja nu tur nav, ļoti gribēju lai ir. Bet nav -jāpasūtot! Saskumu ,jo domāju ka tikai ar to spēšu atmest. Pēdējā brīdī aptiekāre tomēr atceras ka puse iepakojuma tomēr esot! Prieks!

Lietoju zāles rūpīgi pēc instrukcijas. Mēģinu arī samazināt cigarešu daudzumu, bet šķiet ka smēķēt gribas vēl vairāk! Laikam atkarības velniņš saprot ka no viņa vaļā grib tikt! Vienmēr domāju ka atmetot man vajag lai stāv paciņa, tā itkā ja gribēšu- tad rekur stāv , neviens man nav atņēmis, bet es noturēšos! Īstenībā tās ir muļķības!Trešajā dienā pēc zāļu lietošanas vienkārši pārtraucu smēķēt! Pati! Izdomāju ka tā būs vieglāk , nekā mēģinot samazināt! Tas bija grūti! 8gadu laikā nebija neviena diena kad nebūtu smēķējusi. Zināju ka man ir liela atkarība, bet nezināju ka tik liela! Tik ļoti gribēju uzsmēķēt ka raudāju!- un tas tiešām ir nožēlojami! Brīžiem varēju sēdēt un skatīties vienā punktā, brīžiem smējos, bet jau nākamajā brīdī raudaju! Kašķējos, dusmojos, lūdzos, lai mans vīrietis man iedod cigareti! Briesmīgi!!! 

Izturēju 4dienas. Tad bija tāda ļoti grūta un smaga diena, tas nav ataisnojums, es zinu, bet tad uzpīpēju. Tad atkal 3dienas un atkal ballītes laikā uzpīpēju! Šodien ir ceturtā diena bez cigaretes. Zāles dzeru, jo vēl tik bik palikušas un mest ārā negribas, bet īsti jēgas no tām neredzēju! Vēl arvien ir ļoti grūti. Šķiet ka šī sajūta,velme nekad nepāries. Katra diena ir cīņa , cīņa pašai ar sevi. Zinu ka ja man mājas būtu kāda cigarete ,es būtu norāvusies!  Milžīgs atbalsts ir arī mīļotais cilvēks! Pat brīnos kā viņš mani spēja izturēt, jo pašas pirmās dienas tiešām bija briesmīgas! Ļoti ceru ka man izdosies izturēt! Bet jau tagad zinu ka ir to vērts!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsRomantiskā Jaungada nakts
Nākamais rakstsEsi gatava izaicinājumam?