2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Un te nu es ņemu savu sirdi un ļauju jūrai to ārstēt.

 

Un es nesaprotu kāpēc, es neklausījos, kad viņi teica: bēdz, cik ātri vien vari. Tā vietā es sniedzu tev pretī roku un vedu iekšā piedzīvojumu pilnos vakaros, kuri beidzas ar augstu skanošiem smiekliem un zemi krītošiem tikumiem. Un nākamajā rītā viss, kas man no tevis ir saglabājies ir tava smarža, kas ieēdusies manos matos un tavi vārdi, kas manā atmiņā uzplaiksnī pavisam negaidīti.

Mēs taču iepazināmies, kad neprātā pārņemta meklēju sev deju partneri vienam vakaram, bet tā vietā es atradu kādu ar kuru kopā gulēt pie jūras, šļakstīties un priecāties gluži, kā bērnībā. Man tikai nebija ne jausmas, ka tavā prātā tikai vienai domai bija vieta un tā nebija tā, kuru es tajā gribēju sadzirdēt. Mēs neesam pazīstami sen, tikai pāris nedēļas vien ir pagājušas kopš reizes, kad iesēdos tavā mašīnā, lai ticētu, ka Munameģi man parādīsi. Un vēljoprojām man domas visai bieži aizklīst pie cilvēka, kas nesen sabradāja manu pašapziņu un sirdi paķēra līdzi, lai neļautu vējam kļūt par pastnieku. Un pat neskatoties uz viņu, Tu manā dzīvē ienāci kā tornado, kas sagrieza to kājām gaisā un ieklīda vietā, kur reiz bija mana sirds.

Un tad ir tās nedēļas nogales, kad telefonu neizlaižu no rokām, jo zinu, ka Tavu zvanu sagaidīšu pavisam noteikti, lai mestos iekšā kaislīgā dēkā, kura palīdz man būvēt savu pasauli no jauna. Tev nav ne jausmas, ka tā ir. Tev vēljoprojām liekas, ka esmu meitene, kurai smiekli ir skanīgāki par lakstīgalas dziesmām un prātā vien neprāts dzīvo, bet tas taču tikai tāpēc, ka tu katru rītu skatoties spogulī neredzi salauztu acu skatienu. Tu vienkārši neatpazīsti skumjas. Un šoreiz es priecājos par to, ko dzīve man dod.

Karstas vasaras naktis jūrā, uz visskaļāko mūziku mašīnā un dziedāšanu līdzi pie visām dziesmām, smieklus, tauriņus gaisā, nevis vēderā, neprātīgas dejas un saulrietus. Tu dāvā man vasaras romanci, kura manā dzīvē nebija bijusi tik ilgi. Lai arī jau pēc pāris nedēļām mēs būsim viens otru piemirsuši ikdienas steigā, atmiņas par šīm naktīm glabāsies manī un Bolderājas pludmale man vienmēr asociēsies ar manu neprātu un tavu nosvērtību.

Paldies, vasara! Tu šogad mani iepriecini.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.