15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Stiprais vai vājais- modes dzimums!?

 

Uz reizi teikšu- ka visi cilvēki: dalās tā kā “divās daļās”. Kāpēc? Pacentīšos pavēstīt drusku smalkāk.

 

Kaut kas pazīstams …

 

Vieni tā reizi pa reizei saka: “es ģērbšos kā Merlina Monro/ vai kā Lady Gaga”. Un attiecīgi rīkojas- lai tā vien un pat izspīlēti izskatītos kā sava ikona. Vai arī… “ģērbšos tādā un tādā stilā”. Attiecīgi seko rīcība: ierāmēties gotu vai modernajā hipsteru stilā.

Gribas tam otrajam līdzināties… un pati (pats) sevi nostādā nr.2 vai zemākā pozīcijā. Katram stilam ir savi ietvari, sava “etiķete”, savs formāts. Automātiski atkāpjoties no sava formāta, “tu” tieci izmests no savas kopienas. Nu modes/stila skatījumā varbūt ne tik traki, tomēr par “savējo” vairs netiks uzskatīts.

Šo rindu autors atceras no saviem pamatskolas gadiem- “ja tu nepīpēsi, tad nebūs savējais mūsu barā”. Atzīstos – pīpēt neiemācījos, dažos baros “savējais nebiju”. Ir tādas “pingvīnu sindroms”. Reālie putni Antarktīdas un dažos citos krastos turas lielos baros, kas saspiežas vēl ciešāki, kad uznāk spēcīgi snieputeņi. Un tad – ka kāds cenšas aizspraukties prom no bara- tad ar varu tiek atvilkts atpakaļ. Tomēr, ja vienpatnis spītīgi turas prom no “masas”, tad tiek aizstumts prom un netiek ņemts atpakaļ mūžīgi mūžos. Ja vienpatnis neatrod citu baru aiz nākamā ledus blāķa, tad iet bojā…

Dzīvajā dabā viss ir vienkārši un – skarbi. Cilvēku vidū vienpatņiem dzīve turpinās. Jo vienpatnība beidzas – ar savējo atrašanu.

———-

Bet ir kāda cita pazīstama ainiņa redzēta…

 

Dažiem mūsu vidū ir “pie kājas”, ko domā kāds cits. Un cita vidū- ģērbjas kā pašam tīk. Ne pārāk ievērojot jaunākās modes tendences un izgājienus. Ne pārāk ievērojot nosodošos skatienus uz ielas. Ne pārāk ievērojot, ko par pasu raksta soc-tīklos. Utt.

Un reizēm – paša gribasspēka pēc un veiksmīgas apstākļu sakritības pēc- vakardienas vienpatnis šodien ir modes ikoniskais kalnagals. Kam visi “normālie” un “pareizi audzinātie” sāk sekot: kā jaunam modes izspiedzienam!!!

 

Kurā barikādes pusē esat jūs- sekotājos vai virzītāju ielokā?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.