9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kāda veida pārtikas mēs ēdam?

 

Pavasaris jau ir šeit. Parunāsim par uzturu. Kāda veida pārtikas mēs ēdam … Es domāju, mums vajadzētu vairāk domāt par to, ko mēs ēdam pavasarī. Dārzeņi ir svaigi, ēdēsim tos, nevis ātros ēdienus, čipsus, hamburgerus utt. 

Kā par spinātiem, sīpoliem, pētersīļiem, redīsiem, zaļiem un svaigiem salātiem, kāpostiem? Let’s ēst tos. 

Pēc ziemas mums trūkst arī vitamīnu. Es gribu runāt par magnija trūkumu, jo es to pieredzējušu. Ir svarīgi saglabāt minerālvielu daudzumu līdzsvarā, un es vēlos dalīties ar šo informāciju ar jums: 

  1. Pievērsiet uzmanību pārtikai, ko ēdat. Ēdiet vairāk graudaugus (griķus, prosu), dārzeņus (salātus, spinātus, biešu lapas), mandeles, ķirbju sēklas, vīģes, banānus un šokolādi. Šajos produktos ir daudz magnija.
  2. Pievērsiet uzmanību savām diētām. Rūpīgi izvērtējiet, kas ir tie produkti, kurus neēdat, jo tajos patiesībā varētu būt daudz nepieciešamo uzturvielu.  Ja pēc diētas jūtaties slikti, konsultējieties ar ārstu vai diētas speciālistu, kas jums palīdzētu šajā jomā orientēties.
  3. Slimības. Ir dažas slimības, kas kavē magnija uzņemšanu organismā, piemēram, Krona slimība, celiakija, gastroenterīts, diabēts, neirozes, depresija, menopauze un nieru mazspēja. Ja jums ir kāda no šīm kaitēm, izmēģiniet magnija eļļu, kas tiek absorbēta caur ādu.
  4. Medikamenti. Dažas antibiotikas, skābi neitralizējoši medikamenti, hormonālās un pretvīrusu zāles, kā arī antihipertensijas medikamenti samazina magnija apjomu organismā. Paturiet prātā, ka pēc šo zāļu lietošanas jums varētu rasties nepieciešamība uzņemt vairāk magnija.
  5. Kafijā, tējā un alkoholā ir kofeīns, kas liek organismam pazaudēt vairāk šķidruma un arī minerālvielu. Tādējādi kafijai un tējai ir diurētiska iedarbība – ar katru tasīti jūs vienkārši pazaudējat aizvien vairāk magnija.
  6. Arī alkohols ir diurētisks, tāpēc jūs pēc tā lietošanas līdz ar urīnu izvadāt daudz magnija. Ir vērts mainīt savus dzeršanas paradumus – ticiet man, organisms būs jums tikai pateicīgs! 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.