10 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Kaislīgam teātra apmeklētājam!

 

Katram kaislīgam teātra apmeklētājam patīk ierasties uz izrādi nedaudz ātrāk, lai pilnīgāk izbaudītu gaisotni, sajustu mākslas garšu un kādu brīdi ilgāk izrautos no ikdienas. Tāpēc Dailes teātris ir parūpējies, lai mūsdienu steidzīgajā laikmetā mēs varētu nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, un atklājis izstāžu zāli  “Mākslas telpa Brīvības 75” .

Ejot uz Dailes teātri, ieplāno apskatīt laikmetīgās mākslas izstādi  “Būt vai nē” (ekspozīcijas laiks no 26. janvāra līdz 21. jūnijam). Izstādē piedalās radošas enerģijas un iztēles bagāti dažādu paaudžu Latvijas aktuālās mākslas dzīves pārstāvji. Prinča Hamleta eksistenciālo jautājumu: “Būt vai nebūt?” sev būtiskā tvērumā izvērsuši mākslinieki Aigars Bikše & Māris Bērziņš, Ivars Drulle, Imants Gross, Izolde Cēsniece, Kristiāns Brekte, Ieva Maurīte, Inga Brūvere un Leonards Laganovskis. Mākslinieki aktualizē idejas un vērtības, par kurām runā Šekspīrs, pārkodējot tās atbilstoši savu izteiksmes līdzekļu arsenālam. Un kas vēl svarīgāk – sniedz atbildi uz jautājumu: ko Hamlets pasaka par mums šodien?

 

Izstāde, kas liek aizdomāties ikkatram atnācējam, jo Šekspīra traģēdijas ir bezgala dziļš avots, kurā “izpeldēties” gribot negribot sanāk katram mūsu civilizācijas pārstāvim.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.