20.3 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Dūdiņu grupa “Sus Dungo” izziņo tituldziesmu no jūnijā gaidāmā minialbuma

 

“Sus Dungo” meitenes iepazīstina ar “Rasā pēdas”, tituldziesmu no jūnija sākumā gaidāmā tāda paša nosaukuma minialbuma ar meiteņu oriģinālmūziku un dzeju latviešu un lībiešu valodā.

    Par tituldziesmu “Rasā pēdas” dūdiņas saka: “Tā ir trausla un sievišķīga dziesma, taču tajā pašā laikā pārsteidzoši spēcīga, pat maģiska; burvīga un neizzināma kā pati meiteņu daba. Aicinām noklausīties visu kompozīciju, jo tās otrajā daļā gaidāms arī kāds negaidīts pavērsiens, kas lielā mērā arī raksturo jauno albumu, to atmosfēru, neparasto noskaņu, kāda piemīt tikai “Sus Dungo”.Kaut dziesma sākas klusināti, ar laiku tajā sadzirdami teju visi radošās apvienības muzikas instrumenti, – kā ģitāras un perkusijas, tā populārajā mūzikā retāk dzirdamie – flauta, vijole, akordeons un pat arfa. Mūzikas kompozīcija ir visu meiteņu kopdarbs, bet muzikālais pamats veidots uz Diānas Čepurnajas (balss/ģitāra) oriģināldziesmas un dzejas.         Starp “Rasā pēdas” un citām septiņām kompozīcijām albumā tiks iekļauta arī 2011.gada nogalē ierakstītā svētku dungādziesmiņa “Balle”, piedaloties Imanta Ziedoņa fondam “Viegli”.  Vairākus gadalaikus lolotais debijas albums “Rasā pēdas” nu kļuvis par īstenību un jau jaunnedēļ tiks izziņoti tā atklāšanas svētki, gaidāmie koncerti un dūdiņu dalība vasaras festivālos.

Astoņu meiteņu jeb, pašu vārdiem, “dūdiņu” radošā apvienība plašākai publikai kļuva pazīstamas ar piedalīšanos ”I Love You” bāra “Open Mike” sesijās un 2010.gada sākumā pirmizrādot videoklipu “UNA”.http://soundcloud.com/susdungo/ras-p-das

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.