13.4 C
Rīga
sestdien, 4 maijs, 2024

Cosmo atvadās no leģendārās redaktores Helēnas Gērlijas Braunas

 

Pirmdien 90 gadu vecumā mirusi Cosmopolitan bijusī galvenā redaktore Helēna Gērlija Brauna. Mēs vienmēr atcerēsimies, kādu ieguldījumu šī sieviete ir devusi un kā ietekmējusi sieviešu dzīvi visā pasaulē.

Helēna bija Cosmopolitan ASV izdevuma galvenā redaktore no 1965. gada līdz pat 1997. gadam. Viņa ir uzrakstījusi bestselleru Sex and the Single Girl – šī grāmata bija tik populāra, ka veselu gadu turējās pārdotāko izdevumu topa augšgalā un vēlāk pēc sižeta tika uzņemta arī filma ar Natāliju Vudu, Toniju Kērtisu un Lorēnu Beikolu galvenajās lomās. Pēc grāmatas panākumiem, Helēna pievērsās Cosmo “atdzīvināšanas” misijai, fokusējoties uz modernai sievietei interesējošām tēmām. 

Helēnas mērķis bija radīt sievietēs pārliecību, ka viņas var iegūt visu kāroto pašas spēkiem – mīlestību, seksu un naudu. Viņa ir arī autore leģendārajai frāzei: “Labās meitenes nokļūst debesīs, bet sliktās – kur vien vēlas”. Viņu bieži dēvēja arī par sieviešu tiesību uz seksuālo brīvību advokāti un Helēna nelokāmi turējās pie pārliecības, ka seksam vajadzētu būt baudpilnam ne tikai vīriešiem, bet arī sievietēm. Viņa daudz strādāja, lai sievietēm sniegtu paraugu, ka viņas var sasniegt visu.

Šī brīža ASV Cosmopolitan galvenā redaktore Keita Vaita atzīst: “Iespēja sekot Helēnas pēdās man ir milzīgs gods. Viņa paveica īstu revolūciju sieviešu žurnālu industrijā ar vēlmi iedrošināt un iedvesmot sievietes visā pasaulē. Helēna reiz man stāstīja, ka divas no svarīgākajām lietām, ko viņa vēlējās pavēstīt sievietēm ar Cosmo palīdzību, bija – tev nav jābūt precētai, lai izbaudītu savu dzīvi un tev nav jābūt precētai, lai nodarbotos ar seksu. Šīs atziņas bija revolucionāras tieši tāpēc, ka līdz tam brīdim sievietes jutās apkaunotas, ja viņām bija sekss bez laulību saistībām un turējās pie pārliecības, ka tikai kopā ar vīrieti sievieta var būt laimīga. Cosmo turpina savu veiksmes stāstu, jo esam palikuši uzticīgi Helēnas vīzijai.”

Savas dzīves laikā Helēna uzrakstīja arī grāmatas The Single Girl`s Cookbook un The New Single Girl.

Cosmopolitan ir visvairāk pārdotais sieviešu žurnāls pasaulē ar 64 izdevumiem. Pēc ASV Cosmo galvenās redaktores amata Helēna līdz pat pēdējai dienai strādāja kā visu Cosmo starptautisko izdevumu galvenā redaktore.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.