12.8 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Berlīne – vienas nakts attālumā

 

Vai esi iedomājusies, ka arī autobuss ir lieliska, turklāt izdevīga alternatīva ceļojumiem? Tagad tu bez liekām pieturām vari nokļūt Berlīnes centrā vienas nakts laikā ar Nakts Ekspreša palīdzību, kas ir krietni ātrāk nekā citu pārvadātāju autobusu reisos.

AS NORDEKA Nakts Ekspresis no Rīgas izbrauc divas reizes nedēļā, katru trešdienu un sestdienu plkst. 17:30, tādējādi nodrošinot ērtu savienojamību ar reģionālajiem starppilsētu reisiem. Nakts Ekspresis Berlīnes centrālajā autoostā (ZOB), kas atrodas blakus slavenajam Berlīnes zooloģiskajam dārzam, pienāk jau 10:00 no rīta, bet vakarā (katru ceturtdienu un svētdienu) atiet atpakaļ uz Rīgu plkst. 21:00. Ja esat izvēlējušies kruīza reisu, tad Berlīnes apskatei, muzejiem un ēnainajiem krodziņiem vai, gluži pretēji, trakai atlaižu iepirkšanās tūrei Jums ir 11 stundas laika. Vairāk informācijas – www.nordeka.lv.

 

Berlīnes slavenākās vietas un apskates objekti

Alexanderplatz (Aleksandra laukums) – Berlīnes centrālais laukums atrodas pilsētas centrā. Sākotnēji tā bija liellopu tirgus vieta. Savu nosaukumu ieguvis par godu Krievijas imperatora Aleksandra I vizītei 1805. gadā. Vietējie iedzīvotāji vienkārši to dēvē par “Alex”. Centrālais laukums sevī atspoguļo Berlīnes pilsētas šarmu un kosmopolītiskumu. 

Brandenburgas vārti – Berlīnes un visas Vācijas simbols. Vārti attēloti uz Vācijas eiro monētām un ir bijušie pilsētas vārti, bet tagad ir viens no galvanajiem Vācijas un Berlīnes simboliem. Vārti uzcelti 1734. gadā. Tie atrodas uz rietumiem no pilsētas centra. Vārti ir 26 m augsti, 65,5 m plati un 11 m biezi, sastāv no 12 kolonnam. Šie vārti bija pirmā grieķu atdzimšanas neo-klasicisma struktūra Berlīnē. Vārti kalpoja nevis aizsardzības nolūkos, bet gan lai kontrolētu cilvēku un preču plūsmu pilsētā un ārpus tās. Pēc Otrā Pasaules kara bija saglabājusie vien vārtu iekšpuse un starp 1956. un 1957. gadu vārti tika atjaunoti tajā pašā stilā.

Neptunbrunnen (Neptūna strūklaka) – Spandauer Straße. Berlīnes slavenākā strūklaka, kura celta 1891. gadā. Šīs stūklakas četras sievietes simbolizē galvenās četras upes Vācijā: Elbu, Reinu, Vistulu un Oderu.

Potsdamas laukums – Berlīnes modernā arhitektūra. Svarīgs valsts un pilsētas kvadrātveida satiksmes krustošanās centrs Berlīnē, Vācijā, kas atrodas apmēram vienu kilometru uz dienvidiem no Brandenburgas vārtiem. Tas ir modernās arhitektūras centrs, un šeit ir vienīgās austceltnes berlīnē. Īpaša ir Sony centra ēka, kurai ir telts formas jumts. Saulei spīdot, tā atstarojas vairākās krāsās un vakaros tiek izgaismota ar dažādām gaismām. Postdamas laukumā ievērīgs ir daudzfunkcionālais kino teātris Multiplex-Kino. Šeit ik gadu pa sarkano paklāju filmu festivāla laikā dodas Holivudas zvaigznes.

Reihstāga ēka – Vācijas parlamenta celtne un mājvieta. Tā celta 19. gadsimtā. Ēka ikvienu sajūsminās ar vecā un jaunā savienojumu. To rotā slavenā arhitekta Normana fostera projektētais kupols. Uzbraucot ēkas pašā augšā, no kupola paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu..

Tiergarten (Zvēru dārzs) – Slavenākais parks Berlīnē. Sākotnēji tā bija medību vieta, līdz 18. gadsimtā to pārveidoja par publisku parku. Parks vietām ir iekārtots angļu stilā, ko 1818. gadā iekārtoja ainavu arhitekts Peter Joseph Lenné. Parkā ir vairākas marmoru skulptūru grupas.

Unter den Linden (Zem liepām) – Berlīnes centrālā iela.

Uzvaras kolonna ar Berlīnes simbolu – eņģeli atrodas Platz der Republik.

 

Transports Berlīnē

Transporta sistēma ir ārkārtīgi vienkārša un parocīga. Izprintējiet metro karti no www.bvq.de vai arī paņemiet bezmaksas bukletu, kas ir visās stacijās. Iesakām izmantot dienas biļeti Tageskarte, kas maksā ap sešiem eiro. Ar to var braukt jebkurā transportā no kompostrēšanas brīža līdz pulksten četriem nākamajā rītā. Biļeti var iegādāties pie šofera autobusā vai dzeltenos Fahrshein automātos, kas atrodas pie pieturām vai metro.

 

Notikumi Berlīnē

Labs pasākumu un notikumu kalendārs ir atrodams šeit: www.visitberlin.de vai www.berlin.de. Latviski ziņas par Berlīni var meklēt www.travelnews.lv Vācijas sadaļā. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsBūt Cosmo!
Nākamais rakstsPar to pašu domu spēku