3.1 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Rudens tumsu arī šogad kliedēs gaismas festivāls Staro Rīga

 

Gaismas festivāls “Staro Rīga” šogad notiks no 15. līdz 18. novembrim. Četrus vakarus no vietas plkst. 18:00 pilsētā iedegsies desmitiem gaismas objektu, kas būs aplūkojami gan tuvumā, gan no attāluma, gan kā pilsētas ainavas sastāvdaļa. Ēku fasādes, tilti, pieminekļi un parki kļūs par gaismas un video tehnoloģiju izstādes objektiem un gaismas instalāciju ekspozīcijām.

Šī gada gaismas festivāla koncepcija ir aicinājums ikvienam kļūt par gaismas meklētāju, pašam doties vērtību meklējumos. Skatītāji tiek rosināti neapmulst ikdienas informācijas pārbagātībā, un no vienkārša vērotāja kļūt par gaismas spēļu dalībnieku, lai pats sev atbildētu – kas dzīvē ir labs, kas slikts, kas izcils, kas varbūt augstu celts, bet bezvērtīgs savā būtībā.

Gaismas festivāla realizācijā iesaistītas daudzas radošās apvienības un tehnisku risinājumu kompānijas. Lai izveidotu īpašus gaismas objektus, darbu ieguldījuši vairāki desmiti mākslinieku un ideju autori. Festivālā iekļauts gaismas kafejnīcu maršruts un Vides stendu gaismas objektu programma.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.