15.2 C
Rīga
svētdien, 5 maijs, 2024

Romāns “Zobenu vētra”

 

Džordža R. R. Mārtina romāna “Troņu spēle” trešā turpinājuma pirmā daļa “Zobenu vētra” pārsteidz ar patiešām bagātu fantāzijas pasauli. Karaļu spožums un zaudētāju posts, vilkači, asinis un pārdrošas seksa ainas – grāmatā ir viss, kas piesaistījis romāna pirmajās daļās.

Lai gan literatūrzinātnē ir cita terminoloģija, Cosmo Džordža R.R. Mārtina “Dziesmu par ledu un uguni” ierindo atkarību žanrā, jo tieši tāds ir tās lasīšanas izraisītais efekts. Atšķirībā no citām grāmatām, kas vairākās daļās iznāk vien tāpēc, ka mārketings ir aizvietots ar kvalitāti, šai sāgai katra daļa organiski izaug kā iepriekšējās turpinājums. Un trešās grāmatas “Zobenu vētra” pirmās daļas lapu simti nemaz nebaida, bet sola jaunus piedzīvojumus, bail vienīgi par varoņu likteņiem un to, ka reiz arī šim stāstam tiks likts punkts. Tiem, kas jau izdzīvojuši pirmās daļas, šis ir gaidīts iepazīto varoņu (un to te ir tiešām daudz) gaitu turpmākais risinājums …Ak, laimīgie, kam šīs daļas iznākšana būs pamudinājums vēl tikai sākt lasīt – jums būs iespēja pieredzēt skarbus, bīstamus un šķietami reālus notikumus.

Grāmata nopērkama gan drukātā, gan elektroniskā formātā. To iespējams iegādāties grāmatnīcās visā Latvijā, interneta veikalā http://www.whitebook.lv/lv/interneta-veikals un elektronisko grāmatu veikalā www.e-gramatas.lv.

Recenzija: Daniela Balode

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.