10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Rīgā notikusi filmas “Bada spēles. Spēle ar uguni” pirmizrāde

 

21. novembrī kinoteātrī “Kino Citadele” vairāki simti cilvēku, kā arī sabiedrībā zināmas personības baudīja filmas pirmizrādes atmosfēru. Jau tagad prognozēts – “Bada spēles. Spēle ar uguni” kļūs par vienu no iecienītākajām šī gada filmām visā pasaulē. Latvijas kinoteātros tā skatāma no piektdienas, 22. novembra.

Filmas pirmizrādi Latvijā apmeklēta arī TV seja un Ghetto Games vadītājs Renārs Zeltiņš. “Pēc filmas jūtos izsalcis. Izsalcis pēc pirmās daļas, ko neesmu redzējis. Centīšos to noskatīties pēc iespējas ātrāk! Šī filma mani pārsteidza. Parasti tāda žanra filmas mani nesaista, taču šī – patika. Acis tīksminājās par Aleksandra Makvīna tērpiem, prāts – par filmas koncepciju, sirds pukstēja par action epizodēm. Galvenās lomas atveidotāja Lorensa bija līmenī,” saka R. Zeltiņš. “Došu filmai trīs acis ar skropstiņām no piecām, jo palika sāta sajūta. Un nevis tāpēc, ka izbira puse popkorna, bet pietrūka kas tāds, ko noteikti atradīšu pirmajā daļā. Pilnas piecas balles dodu “Bada spēļu” vadītāja tēlam – nospēlēja izcili un bija filmas odziņa.”

“Bada spēles. Spēle ar uguni” ir otrā filma, kas veidota, balstoties uz rakstnieces Sjūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) pasaulē atzinību guvušajām grāmatām. Darbi stāsta par totalitāru Panemas valsti, kas sastāv no  divpadsmit apgabaliem. Nabadzīgie apgabali ar izteiktu sociālo atšķirtību ne tikai uztur valsts galvaspilsētu Kapitoliju, bet arī ik gadu piedalās Bada spēlēs – nāvējošā cīņā par izdzīvošanu, kas izklaidē bagātniekus un kur uzvar tikai viens dalībnieks. Filmā piedalās tādas zvaigznes kā Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence), Džošs Hačersons (Josh Hutcherson), Elizabete Benksa (Elizabeth Banks), Stenlijs Tuči (Stanley Tucci), Laiems Hemsvorts (Liam Hemsworth), Vūdijs Harelsons (Woody Harrelson), mūziķis Lenijs Kravics (Lenny Kravitz) u.c.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDzīve kā (muļķīgs) kino
Nākamais rakstsDalītais vīrietis