4 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Sestdien Rīgā tiks izdejota pasaka uz ledus

 

Jau šo sestdien uz Arēna Rīga ledus norisināsies brīnumains pirmssvētku pasākums visai ģimenei – Igora Bobrina Ledus miniatūru teātra ledus šovs “Riekstkodis – XXI gadsimts”. Baleta izrāde ar Pētera Čaikovska mūziku veidota pēc leģendārās Ernsta Teodora Amadeja Hofmaņa pasakas motīviem. 

Brīnumainais Ziemassvētku piedzīvojums sākas mirklī, kad mazās Mašas sapņi par savu Princi sāk piepildīties – Ziemassvētku naktī atdzīvojas egļu rotājumi un spēļu mantiņas, tajā skaitā meitenītes iemīļotā lelle Riekstkodis. Kad ierodas ļaunais Peļu ķēniņš ar savu armiju, lai nozagtu maģisko svētku egli, viņam pretī stājas un uzvaru gūst zaldātu armija ar drosmīgo Riekstkodi priekšgalā. Šova otrajā cēlienā Maša un Riekstkodis nonāk Konfekšu valstībā, kur viņi satiek negaidītākos draugus un tiek ierauti neticami krāšņos un maģiskos notikumos. Uz ledus skatuves pasaku izdejo mākslinieki no Spānijas, Arāvijas, Ķīnas un Krievijas. Pasaka atklāj galveno ideju – labais uzvar ļauno, gaisma uzvar tumsu. Krāsaini kostīmi, elpu aizraujošas izrādes dekorācijas, mīļākie varoņi un apburoša mūzika – tas viss paredzēts ģimenes atpūtai pirms Ziemassvētkiem. Šova “Riekstkodis – XXI gadsimts” režisors un inscenētājs ir Igors Bobrins, horeogrāfe – Nataļja Bestemjanova, kostīmu māksliniece – Nika Velegžaņinova. 

Ledus miniatūru teātris ir dibināts 1986. gadā. Slavenais daiļslidotājs, Eiropas čempions daiļslidošanā vīriešiem Igors Bobrins ir apvienojis baletu un daiļslidošanu, tādējādi radot pilnīgi jaunu mākslas žanru. Ledus miniatūru teātris skatītājiem piedāvā programmas, kurās nav kultūras, valodas un vecuma barjeras, tieši tāpēc tās savaldzina miljoniem skatītāju visā pasaulē. Šī teātra uzstāšanās ir iekļauta Kultūras olimpiādē, gaidot 2014. gada Olimpiskās spēles Sočos. Oriģinālā horeogrāfija, unikālais stils un sarežģītās dramatiskās kompozīcijas ir vairojušas teātra slavu pasaulē, padarot Ledus miniatūru teātra izrādes par atmiņā paliekošiem svētkiem visu vecumu skatītājiem.

Biļetes: www.bilesuserviss.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.