8.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Tiks atklāta Pētera Brīniņa foto izstāde “Lūgšana”

 

15. aprīlī plkst. 18:15 grāmatu un kultūrpreču veikalā “Niceplace Mansards” tiks atklāta fotogrāfa un video mākslinieka Pētera Brīniņa melnbaltā fotoizstāde “Lūgšana”.

“Lūgšana” ir Pētera Brīniņa pirmā personālizstāde, kura atspoguļo fotogrāfa pēdējo desmit dzīves gadu svarīgākos mirkļus un, caur apkārt esošajiem cilvēkiem, lietām un apstākļiem, ļāva dziļāk ieskatīties un ieklausīties neizdibināmajā iekšējā pasaulē. Izstādē aplūkojamie darbi ir centieni atšķetināt dzīves līkloču rēbusu un mēģinājums izveidot sava veida ciltskoku, lai izprastu personības būtību un pietuvinātos patiesajam. Izstāde ir kā pateicība par visu, kas noteiktā dzīves posmā ir saņemts, tā ir piedošanas lūgšana mirkļiem, cilvēkiem un sev, par neizprasto, nedzirdēto un nesaprasto. Tā ir pašizpausme, dvēseles atkailināšana, lai iedvesmotu cilvēkus novērtēt, ieklausīties un pievērst uzmanību zīmēm, ko dzīve mēdz mums bieži piespēlēt.   

Izstādē būs skatāmas eksperimentālas melnbaltās fotogrāfijas, kuru foto filmiņu vecums nereti pārsniedz 40 gadu atzīmi, taču fotopapīra – 50 gadu. Sajūtas par fotogrāfiju veido nevien tajā redzamais attēls, bet arī tās attīstīšanas process. Tās ir apzināti paspilgtinātas un pārgaismotas, lai panāktu nepieciešamo sajūtu intensitātes līmeni. Fotogrāfiju attīstīšanā ir izmantota arī fotogrammas tehnika.  

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsJūties ērti arī mēnešreižu laikā!
Nākamais rakstsDabas spēks