18 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Kalnciema kvartāls atklāj koncertsezonu

 

15.maijā Kalnciema kvartālā norisināsies jau ceturtās brīvdabas koncertsezonas atklāšana. Koncerti notiks katru ceturtdienu līdz pat septembra vidum. Programmu veidos pašmāju mūziķu talantīgākās apvienības, kā arī ārvalstu izpildītāji.

Foto: Mārtiņš Cīrulis.

Kalnciema kvartāls ir iemantojis plašu popularitāti arī ārpus Latvijas, tāpēc ir gaidāmi vairāki pārsteigumi – muzikālās programmas papildinājumi ar negaidītiem viesmāksliniekiem. Tāpat kā līdz šim koncertu programma tiks izziņota neilgu laiku pirms nākamā koncerta, līdz ar to vislabāk informētie būs Kalnciema kvartāla Facebook un Twitter sekotāji.

15. maijā no 19.00 gaidāms vērienīgs atklāšanas koncerts – Māra Šverna dziesmu kaverversiju albuma “Brāļi un māsas” prezentācija. 

Māris Šverns ir dziesmu autors, kurš kopš deviņdesmitajiem gadiem darbojas Latvijas pagrīdes mūzikā ar grupu “Baložu Pilni Pagalmi”, kā arī solo. Viņš raksta tik nesavtīgi un patiesi, ka ikkatrs var atrast kādu Māra dziesmu tieši sev. Un dziedāt to kā savu, to apliecina albums “Brāļi un Māsas”, kur mūsdienu Latvijas mūziķi atklāj Māra dziesmu spēju skanēt praktiski jebkurā mūzikas žanrā. 

15.maija koncertā piedalīsies lielākā daļa albumā iekļauto grupu un mākslinieku: “Manta”, “Alis P”, “Gaujarts”, “Inokentijs Mārpls”, koris “Juventus”, “Das Sonntags Legion”, Sniedze Prauliņa, Anna Ķirse, “Oranžās brīvdienas”, “Frontline” un citi.

Dodoties uz Kalnciema kvartālu, var nostaigāt gar Alises ielas ūdenstorni – tieši šajā ēkā ilgu laiku pastāvēja Latvijas underground mūzikas citadele “Tornis”, kur notika arī Māra Šverna un viņa grupas “Baložu pilni pagalmi” mēģinājumi un ierakstu sesijas

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.