6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Pārdaugavas svētki Kalnciema kvartālā

 

24. maijā, pašā pavasara plaukumā, Kalnciema kvartālā tiks svinēti Pārdaugavas svētki, kuros aicināti piedalīties gan Daugavas kreisā, gan labā krasta iedzīvotāji un viesi, lai atzīmētu kreisā krasta uzplaukumu.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 ierastā tirdziņa ietvaros Pārdaugava tiks cildināta ar ielu vingrotāju paraugdemonstrējumiem un meistarklasēm, Pārdaugavas ekskursijām, jaunas bērnu grāmatas atvēršanas svētkiem un teātra izrādi.

Gides Ingas Karlštrēmas pavadībā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīt Pārdaugavas  dzīvīgo ieliņu aizkulises, uzzinot sīkāk par Kalnciema kvartālu un tā tuvējo apkārtni. Ekskursiju sākums plkst. 11:00 un 14:30 Kalnciema kvartāla galerijā. Ekskursiju ilgums 1,5 h. Īpaši Pārdaugavas svētku dienai, ekskursiju cena par 50% lētāka – tikai 5 EUR. Vietu skaits ierobežots, vēlama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot: kultura@kalnciemakvartals.lv  

Plkst. 12.00 uz Kalnciema kvartāla skatuves notiks ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi “Limitless” dibinātāja Kristapa Vildes vadībā. Ikviens interesents varēs iesaistīties arī Kristapa Vildes vadītajā ielu vingrošanas meistarklasē. Ielu vingrošana palīdz jauniešiem attīstīt sevi gan fiziski, gan garīgi, ievirzot savu potenciālu un brīvo laiku pozitīvā gultnē.

Galerijā pēdējo dienu būs apskatāma BIKIBUKA mākslas kolekcijas izstāde.

Savukārt Brūnajā mājā no plkst. 13.00 līdz 16.00 norisināsies sērijas “Mazā Mula pēta” jaunās grāmatas “Dzīvnieki mākslas darbos” atvēršanas svētki.

Jau no plkst. 13.00 bērni aicināti uz mākslošanu kopā ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāvjiem.

Plkst. 14:00 tiks uzvesta izrāde bērniem “Mulas un Briča aizraujošais ceļojums mākslas pasaulē”, pēc kuras sekos tikšanās ar grāmatas autorēm Martu Pallo, Ingu Beitiņu, Kristīni Morozovu un mākslinieku Reini Pētersonu.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 norisināsies iecienītais Kalnciema kvartāla tirdziņš ar siltām vafelēm, pildītām pankūkām, gardu saldējumu un piparkūkām, mājās gatavotām šokolādes konfektēm un gotiņām, karamelizētiem riekstiņiem, saldējuma kokteiļiem, atspirdzinošām sulām un vasarīgiem amatnieku darinājumiem. Liela diena būs kūku cienītājiem, jo būs sarūpētas pašmāju siera kūka, gaisīgā Pavlova kūka, eklēri un burkānu kūkas!

Seko aktuālajai informācijai:
www.facebook.com/kalnciemaiela
www.twitter.com/kalnciemaiela
www.kalnciemaiela.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.