3.1 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Japāņu mākslinieku darbnīcas un tirdziņš Kalnciema kvartālā

 

Turpinot iepriekšējā nedēļā veiksmīgi radītās Āzijas noskaņas, šo sestdien, 5. jūlijā, Kalnciema kvartālā jutīsi uzlecošās saules zemes Japānas vēsmas. Kalnciema kvartāls aicina uz vairākām japāņu kultūras darbnīcām, kas norisināsies Papīra objektu festivāla ietvaros. Kā ierasts, vienlaikus būs iespējams iegādāties vietējo amatnieku izstrādājumus un zemnieku produkciju, paēst pusdienas un malkot vīnu.

Plkst. 11:00 Kalnciema kvartāla galerijā tiks atklāta Ryosuke Kondo un Irmak Canevi instalācija, kura tapusi ar Pārdaugavas iedzīvotāju līdzdalību, kas uz papīra radījuši neredzamas ainavas, kas maģiski taps redzamas atklāšanas brīdī.

No plkst. 11:00 līdz 13:00 Vīnu veikala zālē māksliniece Yasuko Watanabe darbnīcā Papīra Sumo spēle kopā ar bērniem veidos papīra Sumo cīņu tēlus cilvēku, zvēru un monstru veidolos, kas vēlāk viens ar otru cīnīsies Sumo cīņu ringā.

No plkst. 13:00 līdz 15:00 Kumiko Mizuno radošajā darbnīcā mācīs bērniem papīra locīšanas iemaņas, kas palīdzēs tālāk veidot savus individuālos fantāzijas objektus patstāvīgi. 

Visas dienas garumā Kalnciema kvartāla teritorijā būs ART FLORAL DESIGNS darbnīca – ziedu rotu veidošana no japāņu polimērmāla sakuras zaru ieskautā darbnīcā (dalības maksa 5 euro par materiāliem).

Vīnu veikala zālē būs apskatāma foto izstāde “Japāna eiropieša acīm / Japāna šodien. 16. izdevums: Aleksandrs Gronskis. Nina Korhonena”.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.