11.4 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Astro`n`out akustiskais koncerts un citi pasākumi Kalnciema kvartālā

 

Kalnciema kvartāls pagarina vasaru un turpina koncertsezonu: 11. septembrī ar akustisko koncertu uzstāsies Māra Upmane-Holšteine un Juris Kalnišs no Astro`n`out. Savukārt plates griezīs Kārlis Dagilis.


Pasākuma sākums pl. 19.00, ieeja bez maksas. Koncerta laikā darbosies āra kafejnīcas.

 

Savukārt no 12. līdz 23. septembrim Kalnciema kvartālā festivāla Survival Kit ietvaros norisināsies pasākumu programma “Ko darīt ar fantāziju”, kas tiks mērķtiecīgi virzīta sabiedrības ideālu izpētes virzienā, pievēršoties nevis tās kopumam, bet katra indivīda personiskajai pašizziņai. Apmeklētāji tiks aicināti paši domāt, fantazēt, izjust, līdzdarboties un izsapņot jaunās, katra indivīda personiskās utopiskās vietas ontoloģiju.

12.septembrī 19:00 Jēkaba Nīmaņa radošā darbnīca “Vērot. Klausīties. Līdzdarboties.” – par mūzikas un skaņu mākslas radošuma robežām, kā arī par žanru pašiniciatīvas izpausmēm, meklējumiem, pašizpausmes iespējām ikvienam interesantam šajā žanrā. Darbnīca ar piemēriem, līdzdarbošanos un koncertēšanu.

 Darbnīcā tiks apskatītas sekojošas tēmas: mūzikas valodas lingvistiskā analīze, analoģijas ar dzeju; starp-žanru nianses skaņu mākslā; dziļā ieklausīšanās, vingrinājumi iztēles un uztveres padziļināšanai; kopīgā skaņu ainavas radīšanā atsaucoties uz lekcijas saturu.  

13.septembrī 13:00 bērnu diskusija „Kas Jums nepatīk pieaugušo dzīvē?”. Moderators -Krista Burāne. Diskusija būs eksperimentāls piedzīvojums, kurā tiks iztirzāti svarīgākie eksistenciālie un sadzīviskie jautājumi no bērnu skatpunkta, pieaugušo pasaules kritika. Bērni būs risinājuma, padoma devēji un izskaidrotāji vecākiem.  

16.septembrī 19:00 Vara Piņķa atklātā stunda, jeb praktiskā nodarbība, kas būs mēģinājums noskaidrot, kāpēc vērts spēlēt teātri un vai teātris ir vai nav utopija.  

23. septembrī 19:00 notiks Artūra Puntes no apvienības „Orbīta” tekstu darbnīca, kurā tiks apskatīts teksts kā fantāzijas instruments, tā piedāvātās iespējas indivīda pašizteiksmei, utopiska teksta veidošanas pamatprincipi. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.