0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Labs kalendārs labiem cilvēkiem

 

Pērn žurnāla LILIT abonentes līdz ar žurnālu saņēma arī īpašu kalendāru 2014. gadam. Tā varoņi – Pončiks, Ursus, Dēzija un citi savu ģimeņu mīlēti un loloti suņi un kaķi – rosināja šo projektu turpināt. Tāpēc sadarbībā ar idejas un fotogrāfiju autori Helēnu Erti un dzīvnieku patversmi Dzīvnieku draugs sērijā LILIT bibliotēka nācis klajā jaunais kalendārs 2015. gadam. No katra pārdotā eksemplāra desmit centu tiks ziedoti bez mājām palikušo dzīvnieku atbalstam.

Helēna Erte, idejas un fotogrāfiju autore:

“LILIT labdarības kalendārs 2015. gadam ir veltījums manam kaķim Ursim, kas tagad atrodas citos medību laukos. Kad viņš turp devās (pilnīgi negaidīti pēc mūsu kopīgiem vairāk nekā desmit harmonijā un laimē kopīgi pavadītajiem gadiem), manas skumjas bija neizmērojamas. Daudzi mani sapratīs, jo arī bijuši spiesti piedzīvot un pārdzīvot to pašu. Ko lai dara – dzīvnieku mūžs ir īsāks…

Helēna Erte, idejas un fotogrāfiju autore

Bet skumt var dažādi. Es aizbraucu uz patversmi (kas bija vistuvāk mājām), stingri nolēmusi adoptēt kādu vientuļnieku. Un, lai arī neviens un nekad nespēs aizvietot manu veco uzticamo draugu, adoptētā būtne (pieaugusi kaķene ar skarbu dzīvesstāstu) dzīvo pie manis, izstaro laimi un apmierinātību, un viens būrītis patversmē ir atbrīvojies. Bet to būrīšu tur ir tik daudz! Kā arī to iemītnieku, un katram no viņiem ir savs liktenis. Daļa dzīvnieku ir nonākuši patversmē no ielas, taču ir arī tādi, kas nokļuvuši tur no savām mājām un ģimenēm dažādu, reizēm pat traģisku (atcerēsimies par Maximas upuriem) iemeslu dēļ. Jā, gadās, ka mājas mīlulis pārdzīvo savu saimnieku… vajag tikai redzēt šo dzīvnieku acis – vārdi kļūst lieki.

Skaidri saprazdama, ka nevaru paņemt pie sevis visus, biju tomēr nolēmusi darīt ko vairāk, lai palīdzētu tiem, kas vēl gaida savus saimniekus, un pievērst viņiem sabiedrības uzmanību. Man ir milzīgs prieks, ka mani atbalstīja LILIT un ЛИЛИΤ – žurnāli, ar kuriem sadarbojos vairākus gadus –, un dzīvnieku patversme Dzīvnieku draugs. Mūsu kopīgo centienu rezultāts ir labdarības kalendārs 2015. gadam. Katrs, kurš to iegādāsies, atbalstīs bez mājām palikušos dzīvniekus. Šī kalendāra četrkājainos modeļus – kaķus un suņus, ar ciltsrakstiem un bez tiem, paņemtus no patversmes vai no smalkas audzētavas – vieno tas, ka šobrīd viņi visi ir savu ģimeņu mīlēti un loloti. Man ļoti gribas cerēt, ka šie sirsnīgie portreti iedrošinās jūs uz labām domām un labiem darbiem. Un ko var zināt, varbūt kādu dienu vēl kāds aizbrauks līdz patversmei (kura vistuvāk mājām) un…”

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.