2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Pele, kas darbojas tur, kur citas nestrādātu

 

Logitech veiktajā pētījumā atklājās, ka 40 procentiem cilvēku mājās ir stikla virsmas. Izmantojot klēpjdatorus cilvēkiem patīk pārvietoties, taču, piemēram, uz granīta un lakota koka virsmām parastās peles darbojas ar grūtībām.

"Pēdējo gadu laikā klēpjdatori ir kļuvuši arvien populārāki, pateicoties to piedāvātajai pārvietošanās brīvībai. Mūsdienās cilvēki jebkurā laikā un vietā vēlas piekļūt internetam. Tomēr līdz pat šim brīdim neviena pele neatbilda šādām elastības prasībām," sacīja Logitech vecākais viceprezidents un Vadības ierīču nodaļas vadītājs Rorijs Dūlijs (Rory Dooley). "Ar Logitech tehnoloģiju Darkfield varat būt drošs, ka Logitech pele spēs izpildīt savus uzdevumus jebkuros apstākļos, vienalga, vai jūs aplūkojat jaunākās rīta ziņas, sēžot virtuvē pie granīta letes, vai arī strādājat ar Excel tabulām, kad dators atrodas uz stikla galda." 

darkfield7s_430

Logitech, kas kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem ir datorpeļu izstrādes vadošais uzņēmums, ar entuziasmu ir virzījis gandrīz vai ikkatru novatorisku peļu tehnoloģiju risinājumu un nemitīgi attīstījis šo plaši izplatīto saskarni starp cilvēkiem un datoriem. No lāzera sekošanas tehnoloģijas līdz ļoti ātrai ritināšanai un nanouztvērējam, ko var piespraust un aizmirst, Logitech cenšas, lai lietotāji varētu izmantot pēc iespējas vairāk no tā, ko mums piedāvā datori. Jaunākā tehnoloģija šajā novatorisko izstrādājumu sērijā – Logitech Darkfield – paver jaunas peles izmantošanas iespējas.

Parastā lāzera sekošanas tehnoloģija paļaujas uz peles sensora spēju uztvert virsmas struktūras detaļas. Jo virsma ir nevienmērīgāka, jo sensoram ir vieglāk noteikt orientierus, ko var izmantot precīzai kustību mērīšanai. Tā kā pulētas virsmas, piemēram, stikls, gandrīz vienmēr ir plakanas, tām nav pietiekami daudz detaļu, kas nepieciešamas parastās lāzera peles uztveršanas sensoram.

Lai sekotu uz stikla (vismaz 4 mm bieza), tehnoloģija Logitech Darkfield izmanto tumšo lauku mikroskopiju, lai uz šādām virsmām uztvertu mikroskopiskas daļiņas un mikroskrāpējumus, nevis sekotu virsmai. Līdzīgi kā mūsu acis redz skaidras nakts debesis, arī peles sensors redz tīros stikla apgabalus kā melnu pamatni ar spilgtiem punktiņiem – putekļiem. Sensors interpretē šo punktiņu kustību, lai sekotu tam, kur tieši ir novietota pele.

Peles Logitech Performance Mouse MX un Logitech Anywhere Mouse MX

Tā kā ļoti svarīgas ir izvēles iespējas, šī jaunā tehnoloģija ir pieejama gan parastajai pelei, kā arī daudz kompaktākajai klēpjdatoru pelei. Abas peles ir konstruētas, lai jūs varētu vadīt savu elektronisko pasauli. Abiem modeļiem ir ļoti ātras ritināšanas iespēja, lai jūs viegli varētu pārlapot garus dokumentus. Savukārt secīgo klikšķu režīms nodrošina lielāku precizitāti, kad jāpārvietojas sarakstos, fotoattēlos un slaidrādēs.

darkfield1s_430 

Ar pilna lieluma peli Logitech Performance Mouse MX varēsit paveikt jebkuru darbu. Dabiski veidotā labās rokas forma nodrošina vajadzīgās ērtības, bet elastīgā mikro USB uzlādes sistēma ļauj uzlādēt peli, pieslēdzot to pie datora vai arī sienas kontaktligzdas, pat tad, ja peli lietojat. Produktivitātes uzlabošanai ir paredzētas četras pielāgojamas un ar īkšķi vadāmas pogas, kas ar pirksta pieskārienu ļauj veikt svarīgākās vadības funkcijas, piemēram, lietotņu pārslēgšanu un tālummaiņu. Un spēku sajūtošā sāniskā ritināšana (nodrošina programmatūra), kas pirmo reizi pieejama kādai no Logitech pelēm, ļauj ātri pārvietoties tīmekļa lapās. 

Pateicoties peles Logitech Anywhere Mouse MX kompaktajam lielumam, tā ir izmantojama jebkurā vietā, un ceļojuma maciņš palīdz to aizsargāt no bojājumiem pārvietošanās laikā. Profilētā forma dabiski iederas lielākajā daļā roku, un pogas, lai pārvietotos atpakaļ un uz priekšu, ir izvietotas īkšķa sasniedzamības zonā un palīdz efektīvi klejot tīmeklī.

darkfield3s_430 

Papildus nepārspējamajām kursora vadības iespējām abām jaunajām uzņēmuma Logitech pelēm ir arī nesen pieteiktais Logitech® apvienotais uztvērējs. Šis sīkais bezvadu uztvērējs var palikt pievienots klēpjdatoram, tādēļ to nav nepieciešams atvienot pat tad, kad pārvietojaties. Turklāt jūs šim vienam uztvērējam varat ērti pievienot līdz pat piecām saderīgām Logitech Logitech® Keyboard K350, Logitech® Keyboard K340 un peles Logitech® Marathon Mouse M705, Logitech® Wireless Mouse M505. tastatūrām un pelēm, ieskaitot nesen pieteiktās tastatūras

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts25.08.09.
Nākamais raksts*