15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Daugavpilī šovakar atklās modernāko kinozāli Baltijā

 

"Esam izvēlējušies 4K tehnoloģiju, jo tā nodrošina auditorijai optimālu attēla kvalitāti. 4K attēls ir tikpat ass, kā skatoties caur logu, turklāt kopā ar to kinoteātrī ieviešam trešo dimensiju. Silver Screen kinoteātris vienmēr ir bijis pirmais, ieviešot jaunas tehnoloģijas, un 4K saskan ar mūsu vīziju nodrošināt mūsu apmeklētājiem labākās kino skatīšanās izjūtas," saka Valters Veidemanis, New Europe Cinemas kinoteātru vadītājs, kas ir Silver Screen kinoteātra operators. Nākotnē svarīga loma būs 3D satura demonstrācijai un digitalizācijai. Ieguldot  3D un 4K, Daugavpils kinoteātris ir sagatavots nākotnes izklaidei.   

Sony ir izstrādājis 4K standartu, kam ir 4 reizes lielāka izšķirtspēja, nekā šodienas pilnas augstas izšķirtspējas (HD) televīzijai. Šodien Holivuda uzņem filmas gan 4K, gan 3D formātā.  Pēdējā laika populārās filmas, piemēram, Avatars skaidri pierāda, ka 3D tehnoloģijai uz 4K ekrāna ir nākotne. Bez mākslas filmām, pieaug arī 3D tehnoloģijas izmantošana sporta pārraidēs. Šovasar futbola līdzjutēji  visā pasaulē varēja skatīties  Pasaules čempionāta futbolā tiešraides kinoteātros. Futbola skatīšanās 3D nodrošināja lielam skaitam līdzjutēju īstu klātbūtnes efektu.  Silver Screen kinoteātrim uzstādot 4K projektoru ar 3D tehnoloģiju, šeit varēs skatīties lielus sporta notikumus tiešraidē trīs dimensijās.  

Tehnoloģiju ieviesīs kinoteātra lielākajā zālē, kur ir vietas  323 cilvēkiem, un ekrāns būs apmēram 16 metrus plats. Labākajai projektoru tehnoloģijai vajag vienlīdz iespaidīgu ekrānu. Harkness Screens ir piegādājis 16 metrus platu ekrānu rekordīsā laikā.

kino_daugavpilii_430

"Ieviešot šo tehnoloģiju, Silver Screen kinoteātris ir radījis jaunu standartu pārējiem kinoteātriem Baltijā. Solis 4K digitālajā kino un 3D dod kinoteātrim lielu tehnoloģisko pārsvaru, salīdzinot ar konkurentiem. Sony 4K ir realitātei tuvākais, ko iespējams skatīties uz kino ekrāna. Kino apmeklētāji sagaida no kinoteātra apmeklējuma vairāk, nekā no televīzijas skatīšanās savā dzīvojamajā istabā un to arī saņems ar 4K," saka Tore Mortensens, Sony Professional Nordic digitālo kinoteātru nodaļas vadītājs.  

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.