-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Jāārstē arī sieviete, ne tikai slimība!

 

Iedomājieties sevi šādā situācijā. Vispirms rodas bailes – par spīti reālai iespējai atgūt veselību, ar sievieti par to nerunā un neiedrošina, jo tas nav ārstu pienākums. Seko neziņa par gaidāmo, sabiedrības neizpratne un dažkārt pat tumsonība. Un pēc daudzu mēnešu ārstēšanās – grūtības atgriezties normālā dzīves ritmā. Taču fiziskā un garīgā veselība iet roku rokā – ticība labvēlīgam iznākumam, cilvēcīgs atbalsts un skaidrs priekšstats par visu notiekošo palielina pilnīgas atveseļošanās izredzes.

Citās valstīs psihologs ir kopā ar krūts vēža pacientiem jau kopš diagnozes noteikšanas brīža. Latvijā tā ir papildu iespēja, par kuras nepieciešamību pacienti nav informēti. Dažkārt par to nav informēti pat ģimenes ārsti, kuru aprūpē pacienti atgriežas pēc ārstēšanās stacionārā. Tāpēc šomēnes "Samsung" iniciatīvas ietvaros uzsākta ilgtermiņa kampaņa līdzekļu ziedošanai krūts vēža pacientu psihosociālās rehabilitācijas programmai. 

Par "Samsung" savāktajiem līdzekļiem onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" organizēs izglītojoši informatīvu semināru ciklu Latvijas ģimenes ārstiem "Onkoloģisko pacientu psihosociālā rehabilitācija – realitāte arī Latvijā". Semināri ļaus izplatīt vērtīgu informāciju visā valstī par psiholoģisko palīdzību krūts vēža gadījumā.

Lai sniegtu atbalstu krūts vēža pacientu rehabilitācijai, nepieciešams visas sabiedrības atbalsts. Ziedot var, gan zvanot uz numuru 9000 6682 un ziedojot vienu latu, gan arī ar pārskaitījumu uz kontu LV69UNLA005001644095 (biedrība "Dzīvības koks", reģistrācijas nr.: 40008087144).

"Samsung" aktīvi iesaistīsies krūts vēža pacientu rehabilitācijas atbalstīšanā, līdz pat nākamā gada 25. februārim ziedojot 1 latu no katra pārdotā "Samsung Monte" mobilā telefona.

Savu atbalstu kampaņai varēs paust arī portāla Draugiem.lv lietotāji, apmaiņā pret simbolisku ziedojumu pievienojot rozā lentītes simbolu sava profila attēlam vai izvēloties rozā lentītes "ādiņu" savam profilam.

Kampaņa krūts vēža pacientu rehabilitācijai turpināsies līdz austrāliešu dziedātājas Kailijas Minogas koncertam, kas notiks Rīgā 25. februārī. Pirms pieciem gadiem arī šai māksliniecei tika diagnosticēts krūts vēzis, un viņai nācās pārdzīvot ilgstošu ārstēšanos. Kopš Kailija Minoga atveseļojās, viņa aktīvi iesaistās dažādās labdarības kampaņās, lai vāktu līdzekļus krūts vēža izpētes un izglītības programmām, kā arī atbalstītu sievietes, kuras līdzīgi viņai savā dzīvē saskārušās ar diagnozi "krūts vēzis".

Vairāk par kampaņu un iespējām palīdzēt var uzzināt www.ribbon.lv. Kāpēc tāds nosaukums? Visā pasaulē rozā lentīte ("pink ribbon") ir simbols cīņai pret krūts vēzi.. Šajā oktobrī rozā lentītes, pateicoties "Samsung", beidzot aizvien lielākā skaitā var redzēt arī pie mums.

img_8941_430

Akcijas “Dzīvei jāturpinās!” preses konference. No kreisās: Ēriks Eglītis (Samsung Electronics Baltics), Gunita Berke (Dzīvības Koks), Dr. Dace Baltiņa.

img_9024_430

Mākslinieces Juta Policja un Elita Patmalniece apglezno Samsung Monte telefonus akcijas “Dzīvei jāturpinās!” labdarības izsolei.

img_9044_430

Latvijas mākslinieku apgleznotie Samsung Monte telefoni akcijas “Dzīvei jāturpinās!” labdarības izsolei.

img_9048_430

Mākslinieki, kas piedalās akcijā “Dzīvei jāturpinās!” No kreisās: Jānis Anmanis, Vita Radziņa, Mareks Gureckis, Juta Policja un Elita Patmalniece.

juta_policja_430

Jutas Policjas apgleznotais Samsung Monte telefons akcijas “Dzīvei jāturpinās!” labdarības izsolei.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts10 Skaistas un atraktīvas Dāmas …
Nākamais rakstsHalloween. 1gads.