9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dažu parastu saimniecības preču neparasts pielietojums

 

Cilvēka mājoklī ir atrodami daudz un dažādi ikdienā lietojami priekšmeti, kurus var izmantot atkārtoti, ar kuriem var atjaunot, aizvietot vai salabot gandrīz jebkuru citu priekšmetu. Būs ietaupīts gan laiks, gan nauda. Tāpat šīs lietas, pieliekot klāt nedaudz radošuma un izdomas, var pārvērst, lai izklaidētu sevi un bērnus. 

Alumīnija follijas trauki. Lieliska veidne ledus rotājumu pagatavošanai, kā arī no tiem ir iespējams izveidot paplāti rokdarbu piederumiem.

Dzeramā soda

  • Pagatavojiet neredzamo tinti (1 ēdamkarote dzeramās sodas + 1 ēdamkarote ūdens. Izveidotajā šķidrumā iemērciet zobu bakstāmo vai otu. Uzrakstiet ziņojumu uz balta papīra un ļaujiet tam nožūt. Lai apskatītu tekstu, sajauciet 6 pārtikas krāsvielas pilienus ar 1 ēdamkaroti ūdens. Šo maisījumu uzklājiet uz slepenā ziņojuma. Pārsteigums garantēts!)
  • Pagatavojiet gāzi, ar ko pildīt balonus (ūdens pudelē ielejiet pustasi etiķa. Tad piltuves galu ievietojiet vidēja lieluma balonā un ieberiet 5 ēdamkarotes dzeramās sodas. Uzmanīgi uzvelciet balona atvērto galu uz pudeles kakliņa un paceliet balonu, lai soda iebirtu pudelē esošajā etiķī. Tajā brīdī notiks ķīmiska reakcija, kas radīs putas un ogļskābo gāzi. Balons ātri vien tiks piepūsts.)
  • Notīriet krītiņu nospiedumus (1 litrs ūdens+2 ēdamkarotes sodas. Iemērciet šķidrumā lupatiņu un un viegli notīriet sazīmētās tapetes!)
  • Notīriet mazuļa vēmekļus no apģērba – paberzējiet traipu ar samitrinātu dvielīti, kam uzbērta soda. Smaka un traips izzudīs.
  • Izmazgājiet ķīmiskās vielas no jauniegādāta mazuļa apģērba (maigas ziepes un pustasīte dzeramās sodas).

Kartona kastes

  • Lieliska ideja dažādu piļu, māju vai leļļu teātra skatuves uzcelšanai;
  • Tās būs brīnišķīga garāža rotaļu automašīnām;
  • Kastes var noderēt kā sporta piederumu glabātuve.

Kartona caurules no tualetes papīra. No šiem priekšmetiem var pagatavot bērna radīto mākslas darbu glabātuvi un, liekot lietā radošumu un izdomu, var izveidot Ziemassvētku rotājumus vai mūzikas instrumentus.

CD diski. No tiem var pagatavot foto rāmīšus, dažādus istabas dekorus un Ziemassvētku rotājumus.

Vīna pudeļu korķus var izmantoto zīmogu un ziņojuma dēļu pagatavošanā.

Burkas derēs, ja vēlaties izgatavot krājkasīti, mazuļu našķu glabātuvi vai pat miniatūru biosfēru.

Margarīna kastītes kalpos kā labas pārtikas kastes, kā krājkases un pat kā labs materiāls mazuļa pēdu nospiedumu izgatavošanā. Kastītē ielieciet ātri žūstošo masu, uzklājiet nedaudz vazelīna uz mazuļa pēdas un izveidojiet pēdas nospiedumu masā. Ļaujiet masai sakalst, pēc tam noliekiet margarīna kastītes malas, lai izņemtu mazuļa pēdas nospiedumu.

Papīra maisiņi Ievākojiet grāmatas! Izveidojiet pūķi vai plakātu bērna augumā!

Vienreizlietojamie šķīvji derēs dažādu masku un rotājumu radīšanā.

Spilvendrānas noderēs bērnu rotaļļietu mazgāšanai.

Līmlente būs lielisks palīgs tāda balona izveidošanai, kuru nevar pārdurt. Kā tas iespējams? Uz piepūsta balona uzlīmējiet mazu līmlentes gabaliņu. Iedurot adatu vietā, kur ir līmlente, tas nepārsprāgs.

 

 

Rakstā izmantoti fragmenti no Reader’s Digest grāmatas “Parastu lietu neparasts pielietojums”. Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.