5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Tavs seksīgākais laiks mēnesī

 

Pētījumi rāda, ka menstruālajā ciklā ir noteiktas dienas, kurās tu izskaties un arī jūties visseksīgāk. Tas, protams, nenozīmē, ka jāpārplāno visas aktivitātes, tomēr turpmāk tu šīs zināšanas vari izmantot savā labā.

Jau pašos cilvēces pirmsākumos sievietes instinktīvi meklēja un arī piesaistīja seksa partneri tieši auglīgajās dienās. Savukārt mūsdienās jau pierādīts, ka sievietes ar dabisku menstruālo ciklu šajā periodā ir vispievilcīgākās un visiekārojamākās.

 

Tu kļūsti pievilcīgāka

“Ovulācijas laikā ķermenis mainās: vidukļa – gurnu attiecība kļūst izteiktāka, krūtis – simetriskākas, un tas norāda uz veselību un auglību,” skaidro filozofijas doktors un psiholoģijas profesors Gordons Galaps no Ņujorkas štata universitātes Olbani. Pat ja tu šīs nelielās izmaiņas nepamani, citi tās ievēro un reaģē pozitīvi (eksperimentā, kurā starp dažādos cikla posmos uzņemtām sieviešu fotogrāfijām bija jāizvēlas glītākās, lielākā daļa vīriešu norādīja tieši uz ovulācijas perioda attēliem).

 

Vīrieši nespēj tev pretoties

Šajās dienās tevi iekāro ne tikai draugs vai vīrs – tava seksīgā figūra un feromoni piesaista arī citu vīriešu uzmanību. “Nebrīnies, ja kādā darba kolēģu pasākumā pēkšņi ierodas arī tavs mīļotais,” saka filozofijas doktors Stīvens Gandžesteds. Viņa veiktajā pētījumā atklāts, ka sievietes cikla auglīgajā fāzē vīriešiem parādās “partneres sargāšanas” instinkts, tāpēc viņi cenšas to pieskatīt. Bet, ja jau puisis vēlas būt tev blakus, padomā, vai šī nav laba izdevība iepazīstināt viņu ar vecākiem. Nekrietni? Mazliet.

 

Tu kļūsti koķeta

Noteikti esi ievērojusi, ka mēdz būt tādi pasākumi, kuros tu vairāk laika pavadi flirtējot ar seksīgiem svešiniekiem, nekā sarunājoties ar draugiem. Daļēji par to jāpateicas ovulācijai. Pētījumi rāda, ka auglīgajā cikla fāzē sievietes ar vīriešiem iepazīstas biežāk. Esi jau aizņemta? “Tu taču vari pakoķetēt ar seksīgo bārmeni,” saka Gandžesteds. Viņš konstatējis, ka šajā periodā sievietes par citiem vīriešiem domā vairāk nekā par savu partneri. Tāpēc izbaudi pašapziņas pieaugumu un papildu uzmanību!

 

Tu esi seksuāli uzbudināta

“Kāpjot estrogēna un testosterona līmenim, vairākumam sieviešu ovulācijas laikā paaugstinās libido,” skaidro medicīnas doktore, sieviešu veselības speciāliste un Cosmo Radio veselības eksperte Dženifera Vaidere. Šīs seksīgās izmaiņas ietekmē arī tavu attieksmi… un to, kā tu ģērbies. Jauns Minesotas Universitātes pētījums atklāj, ka šajā laikā tu dod priekšroku apģērbam ar dziļu izgriezumu, īsiem svārkiem un super augstiem papēžiem.

 

Vēl trīs ovulācijas blakusparādības

1) Tu esi nejauka pret draudzenēm.

“Šajā periodā sievietes savstarpēji konkurē un var pat mēģināt viena otrai kaitēt,” saka Minesotas Universitātes zinātniece un filozofijas doktore Kristīna Djurante.

2) Tu esi pārņemta ar seksīgiem filmu varoņiem.

Sievietes iekvēlina vīrišķīgas iezīmes – stūrains zods un muskuļots ķermenis. Viņas alkst pēc filmu ainām, un tas nozīmē, ka Krēslas un Vampīra dienasgrāmatu varoņi tobrīd ir aktuālāki nekā jebkad.

3) Tu nopelni vairāk naudas.

Ņūmeksikas Universitātes pētījums rāda, ka auglīgajās dienās dejotājas nopelna par 80% vairāk dzeramnaudas nekā parasti. Ja esi bārmene vai viesmīle, tas pats attiecas arī uz tevi.

 

Teksts: Anna Davies.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.