8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Aicina bez maksas nodot asins analīzes uz HIV

 

2. decembrī, Pasaules AIDS dienas ietvaros, MFD Veselības centrs “Dziedniecība” piedāvā nodot asins analīzes uz cilvēka imūndeficīta vīrusu (HIV) bez maksas.

 

Katru gadu decembra sākumā pasaulē tiek atzīmēta AIDS diena, kuras ietvaros notiek dažādi pasākumi un akcijas, lai sabiedrību informētu par AIDS izplatību un bīstamību, kā arī cīņu pret nāvējošo slimību.

Galvenie inficēšanās ceļi ir:

  • seksuāli transmisīvais – dzimumattiecības ar biežu partneru maiņu, nelietojot prezervatīvus;
  • caur asinīm u.c. bioloģiskiem šķidrumiem, ja tie satur asinis; (tai skaitā vienreizlietojamo šļirču neizmantošana intravenozo narkotiku lietotājiem);
  • jaundzimušā inficēšanās no mātes grūtniecības, dzemdību vai zīdīšanas laikā (HIV vertikālā transmisija).

Kaut arī HIV ir neizārstējama slimība, tomēr ar katru gadu medikamentu klāsts HIV inficēto cilvēku ārstēšanai pieaug. Tiek uzskatīts, ka HIV inficēta persona, saņemot savlaicīgu, adekvātu terapiju var nodzīvot pat vairākus gadu desmitus, tāpēc inficētajam ļoti būtiski diagnosticēt šo saslimšanu pēc iespējas ātrāk. 

Visi interesenti, kas vēlas nodot asins uz HIV bezmaksas, tiek gaidīti 2. decembrī MFD Veselības centrā “Dziedniecība”, Rušonu ielā 15, Rīgā, no plkst. 13.00 līdz 18.00, 112. kabinetā. Sīkāka informācija: Tālr. 67131313. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.