2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Septiņi vienkārši veidi, kā padarīt dzīvi mazāk saspringtu

 

Frustrated Chinese woman using laptop by Gable Denims on 500px.com

Katra cilvēka dzīvē ir periods, kad šķiet, ka viss krīt ārā no rokām, laika trūkst un galva plīst pušu. Bet iedomājies, ka tu spēj situāciju kontrolēt, veicot pavisam mazas un vienkāršas darbības… Lūk, septiņi padomi, kā padarīt dzīvi mazāk saspringtu!

Dodies gulēt un mosties agrāk

Mēs visi zinām, cik veselīgs miegs ir svarīgs. Došanās gulēs un celšanās agrāk var tev palīdzēt dienu uzsākt pareizāk. Ja tavi rīti ir haotiski, tad visticamāk arī atlikusī diena tāda būs. Lai tā nenotiktu, dod sev pietiekami daudz laika, lai mierīgi atmostos un sagatavotos jaunai diena. Ideālā variantā, visu no rīta nepieciešamo, sagatavo jau iepriekšējā vakarā.

Veido sarakstus

Sāc savu dienu ar darāmo darbu saraksta izveidi. Tas tev palīdzēs nenovirzīties no plāna. Patīkami var būt arī padarīto darbu izsvītrošana. Ja detalizēta saraksta veidošana tev šķiet pārāk nogurdinoša, tad izveido vismaz tādu, kur ir iekļauti tikai paši svarīgākie darbi.

Neraizējies par to, ko tu nevari kontrolēt

Satraukšanās laupa tev daudz enerģijas. Neiznieko savu laiku, satraucoties par to, ko nevari mainīt vai ietekmēt. Tava satraukšanās nekādu labumu nenesīs. Ja nu situācija ir tavā kontrolē, tad fokusējies uz tās risinājumu, nevis pašu problēmu.

Iemācies pateikt „nē”

Viens no spēcīgākajiem veidiem, kā atbrīvot sevi no stresa, ir iemācīties pateikt „nē” lietām, kuras tu nevēlies darīt. Ja tu kaut kam piekrīti tikai tāpēc, ka jūties slikti, kad atsaki, tev vajadzētu pārplānot savu prioritāšu sarakstu. Sāc domāt par to, ko vēlies tu, nevis apkārtējie! Tādējādi tev būs vairāk laika pateikt „jā” tam, ko tu patiesi vēlies.

Ierobežo uzmanības novēršanas iespējas

Apstājies un brīdi padomā, kā tu pavadīji pagājušo nedēļu. Cik produktīvas bija darba dienas? Ko tu darīji brīvdienās? Vai noballēji piektdienas nakti un visu sestdienu nogulēji? Vai vairākas stundas dienā pavadi šķirstot Facebook? Velti kādu brīdi tam, lai saprastu, kā tu varētu samazināt veltīgi aizvadīto laiku un padarīt to produktīvāku. Piemēram, ja tu dienā pavadi trīs stundas sērfojot internetā, samazini šo laiku līdz 1,5 stundām, un atlikušo laiku izmanto lietderīgi. Tev būs mazāk stresa, ja būs vairāk laika izdarīt to, kas nav izdarīts.

Ēd veselīgi

Neveselīga ēšana, patiesībā, var padarīt tevi vājāku vieglāk ietekmējamu stresa priekšā. Kad tu sabalansē savu ēdienkarti, tavs enerģijas līmenis aug, līdz ar to arī tikt galā ar visiem darbiem ir vieglāk. Pamēģini savā ēdienkartē iekļaut vairāk svaigu dārzeņu un augļu! Tas ir viens no vienkāršākajiem soļiem. Tāpat atceries, ka jādzer daudz ūdens.

Esi pateicīga

Viens no vieglākajiem veidiem, kā samazināt stresa līmeni, ir būt pateicīgai par visu, ko dzīve tev dod. Par lieliskajām iespējām un pieredzi, par cilvēkiem un sevi pašu! Dienas beigās izdomā septiņas lietas, par ko pateikties. Iedomājies, kas ir labākais, kas ar tevi konkrētajā dienā notika un priecājies par to. To var darīt arī ģimenes lokā pie vakariņu galda.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.